Energirike kuler uten dadler! Disse er lavFODMAP og proppet med magevennlig fiber. La meg presentere dere for mine deilige chiakuler ✨

Chiakuler


Oppskriften gir ca 20 kuler
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri
For glutenfri, velg glutenfrie havregryn

Ingredienser
1 dl peanøttsmør
½ dl lønnesirup
2-3 ts kakaopulver
litt vaniljepulver eller vaniljesukker 
2,5 dl lettkokte havregryn
3 ss chiafrø
En klype salt (gjerne maldonsalt) 

+ en ss kokosolje om konsistensen blir for fast.

Slik gjør du
Ta fram en liten kasserolle og smelt sammen peanøttsmør, lønnesirup, kakao, vaniljesukker og salt over lav varme. Rør godt sammen og fjern kasserollen fra varmen når alt godt kombinert.

Bland sammen havregryn og chiafrø og hell over sjokolade- og peanøttblandingen og bland godt. Sett bollen i kjøleskapet slik at blandingen kjøler seg ned i noen minutter. Så er det bare å rulle deigen sammen til små kuler! Fukt hendene dine litt hvis deigen setter seg i håndflaten din.

Oppbevares i kjøleskapet, gjerne i en boks med lokk. De holder seg minst fem dager i kjøleskapet, mulig lenger – men det vet jeg ikke noe om 😉

Håper det smaker!

Julianne 💗