Og om du ikke visste det, så er rabarbra lavFODMAP (faktisk FODMAP-fri) og kan nytes av oss med sensitive mager! Rabarbraen er i sesong nå, så benytt muligheten mens du har den. Plukk, vask og kutt i biter og frys ned til senere, eller lag noe godt av den med en gang.
Om du følger meg på Instagram, så har du nok sett hva jeg har laget av rabarbraen i år – nemlig litervis med rabarbrasaft! Inspirert av dyktige Elin som driver bloggen krem.no som viste hvor enkelt det faktisk er å lage saft, så hev jeg meg rundt og satte i gang med selv.
Safta ble så frisk og god – og bare se den lekre fargen!
Jeg blander den ut ca 1:1 med vann eller sprudlevann og tilsetter isbiter. Mmm. En deilig alkoholfri drink for meg med baby i magen.
Oppskriften på rabarbrasaften finner du her hos krem.no!
Ellers kan jeg anbefale å lage jordbær og rabarbrasyltetøy eller smuldrepai med rabarbra med denne oppskriften. Her bytter du enkelt ut blåbæra med små biter av rabarbra og noen gode jordbær om du vil 🍓
Julianne 💗
Hei Julianne! Skal prøve saften :) Du har sikkert svart på dette før; men har du tenkt på å lage en bok om lav foodmap: vegetarmat? Opplever det utfordrende å gå inn for en full vegetar livsstil. Men for oss som kanskje vil bytte ut et måltid i ny og ne og er lei av salater? Heier på deg, takk for masse god inspirasjon :)
Hei Eirin :) Det hadde vært veldig gøy å lage en bok om vegetarisk lavFODMAP, for jeg er veldig glad i vegetarmat – men kan tenke meg å bli bedre på det. Det er litt utfordrende på lavFODMAP-diett, men det er mulig. Jeg har jo skrevet et innlegg om det for mange år siden; https://lyngstadernaering.no/2015/05/28/vegansk-og-vegetarisk-lavfodmap-diett-og-litt-om-soyaprodukter/ Som kanskje kan være nyttig.
Ellers så finner du mange vegetariske retter i nyeste boken min, tarmstyrkende lavFODMAP. Noen inneholder fisk eller kylling, men det kan enkelt byttes ut med f.eks tofu, tempeh, quorn, egg eller litt hermetiserte kikerter/linser.
Tusen takk – stå på videre du også! <3