Og om du ikke visste det, så er rabarbra lavFODMAP (faktisk FODMAP-fri) og kan nytes av oss med sensitive mager! Rabarbraen er i sesong nå, så benytt muligheten mens du har den. Plukk, vask og kutt i biter og frys ned til senere, eller lag noe godt av den med en gang.

Om du følger meg på Instagram, så har du nok sett hva jeg har laget av rabarbraen i år – nemlig litervis med rabarbrasaft! Inspirert av dyktige Elin som driver bloggen krem.no som viste hvor enkelt det faktisk er å lage saft, så hev jeg meg rundt og satte i gang med selv.

Safta ble så frisk og god – og bare se den lekre fargen!

Jeg blander den ut ca 1:1 med vann eller sprudlevann og tilsetter isbiter. Mmm. En deilig alkoholfri drink for meg med baby i magen.

Oppskriften på rabarbrasaften finner du her hos krem.no!

Ellers kan jeg anbefale å lage jordbær og rabarbrasyltetøy eller smuldrepai med rabarbra med denne oppskriften. Her bytter du enkelt ut blåbæra med små biter av rabarbra og noen gode jordbær om du vil 🍓

Julianne 💗