En kveld ante jeg fred og ingen fare, da jeg plutselig ble slått av en sterk odør av overmoden banan. Det var som om de prøvde å fortelle meg at de burde vært spist for noen dager siden… Jeg hadde ikke noe annet valg enn å gjøre som de overmodne bananene sa og resultatet ble noen deilige energibarer! Dermed slo jeg to bananfluer i en smekk; bananene fikk nytt liv og jeg fikk noe digg å kose meg med: uten tilsatt sukker, uten gluten og med lite FODMAPs. Like gode til en kopp med kaffe, etter trening eller når det er litt lenge til middag 😊

Energibarer


Oppskriften gir 24 små energibarer
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri
For glutenfri bruk glutenfrie havregryn
Mengdeanbefaling er 3-4 stk per måltid i eliminasjonsfasen

Ingredienser
3 modne bananer
3 dl lettkokte havregryn
1 dl kokosmasse
1 dl frø (jeg brukte en blanding av linfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner, sesamfrø – bruk det du har!)
1 dl hakkede nøtter (valnøtter, pekan, macadamia eller hasselnøtter)
1/2 dl hakket mørk sjokolade (70% kakao)
1 ts kanel
1/2 ts vaniljepulver (hvis du har)
1 klype salt (smak til)

Slik gjør du
Sett ovnen på 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bruk en gaffel eller en stavmikser og mos bananene i en bakebolle. Bland i resten av ingrediensene og la røren stå å svelle i 10 minutter. Bruk en spiseskje per energibar og bruk fingrene til å forme røren slik du selv ønsker.

Stekes midt i ovnen i omtrent 15 minutter til energibarene har fått en fin, gylden farge. Husk at ovner er forskjellige, så det kan være lurt å følge med så de ikke blir brente. Jeg oppbevarer mine energibarer i fryseren, da holder de seg lenge. Ta opp et par før du reiser på jobb, skole eller ut på ærend – de tiner før du vet ordet av det :)

Oppskriften er inspirert av utengluten’s havrecookies og Ida Frosk sine havrekjeks.

Håper det smaker!

Julianne 💗