Nå nærmer nasjonaldagen seg med stormskritt, og i den anledning deler jeg en nydelig, enkel oppskrift som vil se veldig lekker ut på festbordet: Ostekake på glass!

Denne oppskriften finner du også i min første bok; lavFODMAP en komplett håndbok for deg med sensitiv mage (Frisk Forlag, 2015) – og er en oppskrift jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på i løpet av årene 

Doble (eller mer) oppskriften om dere er mange 😊

Enkel ostekake på glass


Oppskriften gir ca 4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og glutenfri

Ingredienser

Bunn
100 g havredigistive (f. eks semper)
40 g smeltet smør1 ts kanel

Ostekrem
100 g laktosefri kremost (f.eks philadelphia) 
40 g melis eller annen lavFODMAP-søtning
2 ss saft fra en sitron eller lime
1,5 dl laktosefri kremfløte

Topping
Jordbær, bringebær og blåbær – eller annen frisk, lavFODMAP frukt eller bær!

Slik gjør du
Mål opp og knus kjeksen i en food prosessor eller blender. Tilsett kanel og smeltet smør og kjør til blandingen er godt kombinert. Fordel bunnen i fire glass og sett dem til avkjøling i kjøleskapet.

I mellomtiden blander du sammen kremost, melis og saft av enten lime eller sitron i en bakebolle. Pisk kremfløte til en myk krem i en annen bolle. Vend kremen forsiktig inn i kremostblandingen og smak eventuelt til med mer sitronsaft om du ønsker den friskere i smaken.

Ha gjerne ostekremen over i en sprøytepose om du har og fordel den pent over kjeks bunnen. Pynt med friske bær eller en spiseskje rørt syltetøy om du vil. Nå er desserten klar til servering!

Håper det smaker!   

Julianne 💗