Dette er knekkebrødet for deg som opplever å være sensitiv for havre og spelt. Disse er naturlig glutenfri, uten havre – men nydelig god på smak 😀

Frøknekkebrød med hirse og quinoa


Oppskriften gir 2 brett (24 knekkebrød)
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri


Ingredienser
1 dl quinoamel
2 dl hirseflak
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
1 ss fiberhusk
1 ts salt
4 – 5 dl vann

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175 grader på over og undervarme. Bland sammen ingrediensene og la røren svelle i 5 minutter. Ta fram to stekebrett som du kler med bakepapir. Del deigen i to og smør den jevnt utover med en slikkepott. Er deigen vanskelig å smøre ut, dypp slikkepotten i vann så blir det enklere. Sett begge brettene inn i forvarmet ovn. Etter omtrent 10 minutter tar du ut brettene og skjærer opp knekkebrødruter med et pizzahjul. Sett knekkebrødene inn i ovnen igjen og la dem steke i omtrent 60 minutter til. Pass på underveis, og bytt plass på brettene slik at knekkebrødene blir jevnt stekt.

Tips: Quinoamel og hirseflak kjøpes på helsekost eller i velassorterte butikker som Meny, Coop osv.

Håper det smaker!

Julianne 💗