Nybakt brød på 20 minutter! Denne oppskriften er veldig inspirert av bedremeg.com 💗
Havrebrød
Oppskriften gir 4 skiver
Oppskriften er lavFODMAP, naturlig lav på laktose
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
Mengdeanbefaling i eliminasjonsfasen: 2 skiver per måltid pga mengden havre
Ingredienser
2 dl havregryn
2 ss cottage cheese (evt. laktosefri)
1 egg
1/2 dl vann
1 liten klype salt
2 ss sesamfrø
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Bland ingrediensene sammen og la røren svelle i noen minutter før du klemmer ut noen «skiver» på et bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter til de er litt gyldne. Havrebrødene kan varieres i det uendelige og kan brukes som navnet tilsier som en brødskive med pålegg, som brød til en god suppe, som hamburgerbrød eller rett og slett en lav-FODMAP pizzabunn. Her er det bare fantasien som setter grenser 😃
Håper det smaker!
Julianne 💗
Hei! Så koselig at du legger ut oppskrifta mi! :) Da blir jeg glaaa vettu! Kjempefin blogg du har her! Skal begynne å lese ;)
Disse anbefales! Takk :)
:) Selv takk, Lene!
Hei
Ser du bruker cottage cheese i oppskriften.Jeg er laktose intolerant,så hva anbefaler du i stedet?
Hei Knut Egil! Ja, jeg bruker cottage cheese for det har et naturlig lavt innhold av laktose. Du kan prøve laktosefri kesam eller yoghurt naturell for 100 % laktosefri :)
Red. 2021: Nå finnes laktosefri cottage cheese!
Hvor lenge holder disse seg på benken/i en brødboks, og kan de eventuelt fryses?:)
Hei Janka :) Nå er det en stund siden jeg lagde disse, men de holder seg i noen dager uten at de blir tørre. De kan også fryses og tines raskt i brødristern eller noen minutter i stekeovnen :)