Da sommeren var på sitt heteste tenkte mye på at jeg burde lage avkjølende ispinner i den uutholdelige varmen.. men så var det noe med at det var så mye enklere å gå til butikken og kjøpe seg en friskis 😅

Nå er endelig temperaturen levelig igjen og jeg har googlet meg fram til en frisk, sunn og deilig oppskrift på ispinner. Oppskriften er kraftig inspirert av Running to the Kitchen. Jeg halvverte mengdene fra den originale oppskriften. Doble gjerne oppskriften hvis dine ispinneformer er store.

Ispinner av jordbær, kokosmelk og chiafrø


Oppskriften gir 8 små ispinner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Utstyr
Ispinneformer eller små plastikkbeger + ispinner av noe slag

Ingredienser
2 dl jordbær (frosne eller friske)
1 dl vann
En skvis sitron
2-3 ss lønnesirup

En halv boks kokosmelk (fullfet)
1 ss chiafrø
2-3 ss lønnesirup

Slik gjør du
Gjør klar ispinneformene før du setter i gang.

Begynn med jordbærdelen: Ha jordbær og vann i en blender til blandingen er glatt og fin (smooth). Smak til med sitron og søtning.

Kokosdelen: Bland kokosmelk med chiafrø og rør rundt slik at frøene ikke klumper seg. Smak til med søtning.

Fyll ispinneformene halvveis med jordbærblandingen og sett formen i fryseren. Vent en halvtimes tid før du fyller formene med kokos- og chiablandingen. Slik får du en todelt is som vist på bildet.

Så gjelder det bare å vente til isen er fryst. Hvor lenge du må vente kommer an på hvor store ispinneformene dine er!

Noen tips på veien

#1: Har du ikke ispinneformer kan du bruke små plastikkbeger eller lignende + pinner av noe slag (jeg kjøpte ispinner hos traktøren, men jeg vet du kan få tak i billigere pinner i hobbybutikker eller på nett)

#2: For å få pinnene til å stå lettere, kan du bruke litt aluminiumsfolié som du brer over plastkoppen før du med et «kakk» stikker ispinnen gjennom. Da står pinnen stødig!

#3: Du kan fint bruke andre frukt og bær i denne oppskriften. Bruk fantasien!

#4: Bland gjerne jordbærdelen og kokosdelen – deilig det også!

#5: Kos deg med isen 😋

Håper det smaker!

Julianne 💗