Frokost er et av mine favorittmåltider i løpet av dagen, spesielt i helgene når vi har ekstra god tid. Til hverdags blir det mye av det samme, men jeg varierer gjerne fra årstid til årstid. På kalde vinterdager, foretrekker jeg en varmende og mettende grøt, mens på sommertid velger jeg ofte en kald frokost, gjerne i form av en kjøleskapsgrøt.

Siden temperaturen viser varmegrader her i Oslo, fikk jeg lyst til å dele fremgangsmåten på frokosten du smekker sammen på få minutter kvelden før, som gjør at du bare kan stå opp og helt enkelt nyte frokosten din uten videre innsats: Dette er en klassisk kjøleskapsgrøt! 

Bruk fantasien her, det er mye godt du kan ha i, f.eks kokt quinoa, hel bokhvete, frosne bær, peanøttsmør – you name it! 😀


Klassisk kjøleskapsgrøt


Oppskriften gir 1 porsjon
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
For melkefri velg mandelmelk og kokosyoghurt

Ingredienser
0,5 dl havregryn
1 ss chiafrø eller linfrø
1 dl laktosefri melk
2 ss laktosefri yoghurt (vanilje eller naturell)
Et dryss kardemomme
Et dryss kanel 
smak evt. til med lønnesirup og en klype salt

Topping
LavFODMAP-frukt eller bær
LavFODMAP-nøtter eller banangranola

Slik gjør du
Ha i og bland godt sammen havregryn, chiafrø, melk og yoghurt i en skål. Smak til med lønnesirup og en klype salt. Ha grøten i et glass med lokk eller dekk skålen med plastfolie. Sett grøten kaldt i kjøleskap i minst én time eller over natten til dagen etter.

Nyt en deilig frokost servert med oppskåret FODMAP­-vennlig frukt eller bær, litt hakkede nøtter eller en magevennlig granola.

Håper det smaker!

Julianne 💗