Gode, magevennlige knekkebrød som har blitt en favoritt hos mange 😊 Du må gjerne doble oppskriften og steke to brett om gangen når du først lager knekkebrød. Sørg da for å bytte plass på brettene underveis i steketiden, slik at knekkebrødene blir jevnt stekt.
Du kan bruke annet lavFODMAP-mel i denne oppskriften også, så om du ikke har rismel, kan du bruke quinoamel, maismel, bokhvetemel eller hirsemel.
Knekkebrød av rismel
Oppskriften gir 12 stk/ett brett knekkebrød
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri
For glutenfri, velg glutenfrie havregryn
Ingredienser
2 dl fullkornrismel
1 dl havregryn
1 dl valgfrie frø
½ ts salt
½ dl rapsolje eller olivenolje
2 dl kokende vann
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 150 °C varmluft. Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett olje og kokende vann og bland godt sammen til en jevn deig.
Ha deigen over på et bakepapir, og legg et nytt bakepapir over deigen. Bruk en kjevle til å kjevle deigen så flat som mulig. Fjern forsiktig bakepapiret fra deigen og før den over på et stekebrett. Bruk et pizzahjul og skjær til passe store knekkebrød.
Sett stekebrettet midt i ovnen og stek knekkebrødene i 50-60 minutter til de er jevnt stekt og sprø i konsistensen. Er knekkebrødene fremdeles myke etter en time i ovnen, kan du skru ned temeperaturen til 50 °C og la dem ettersteke til de er helt sprø.
Avkjøl knekkebrødene på rist og nyt med godt pålegg.
Oppbevares i en tett boks med lokk.
💗 Julianne
Hei!
Skal de stå midt i ovnen/midterste rille?
Har du prøvd steke flere brett samtidig? Slik at man kan doble oppskriften?
Lise ?
Hei :) Ja, midt i ovnen! Du kan doble oppskriften og steke to brett samtidig, skru temperaturen litt ned og bruk varmluft for jevnere steking :) Følg med underveis! Håper det smaker :D Hilsen Julianne
Jeg lagde disse med bokhvetemel og sesamfrø og de ble helt fanatisk gode. Strødde litt flaksalt over halvparten. Skikkelig mersmak, eller som de sier i reklamene, «Det skal godt gjøres å spise bare 1….»
Hei, så godt å høre! Enkle, sunne og gode knekkebrød som tydelig kan varieres :D Takk for tips og tilbakemelding :)
Hei, tenkte å lage disse i dag men lirer på er det noe mengde begrensing på disse med tanke på fodmap ?
Hei Trine! En normal porsjon av disse er 2-3 knekkebrød per måltid, og det går fint med hensyn til FODMAP. Nyt med proteinrikt pålegg som egg, kokt skinke, hvitost og godt med lavFODMAP-grønnsaker som tomat, agurk og paprika så blir du god og mett :) Håper det smaker!
Hei. Hvor kan jeg finne oppskriften ?
Nå er oppskriften tilbake 😊
Hei. Må det være rapsolje i knekkebrødene. Kan de bakes uten olje?
Hei Irene! Neida, du kan bruke f.eks olivenolje i disse 😊