Gode, magevennlige knekkebrød som har blitt en favoritt hos mange 😊 Du må gjerne doble oppskriften og steke to brett om gangen når du først lager knekkebrød. Sørg da for å bytte plass på brettene underveis i steketiden, slik at knekkebrødene blir jevnt stekt.

Du kan bruke annet lavFODMAP-mel i denne oppskriften også, så om du ikke har rismel, kan du bruke quinoamel, maismel, bokhvetemel eller hirsemel.

Knekkebrød av rismel


Oppskriften gir 12 stk/ett brett knekkebrød
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri
For glutenfri, velg glutenfrie havregryn

Ingredienser
2 dl fullkornrismel
1 dl havregryn
1 dl valgfrie frø
½ ts salt
½ dl rapsolje
2 dl kokende vann

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 150 °C varmluft. Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett rapsolje og kokende vann og bland godt sammen til en jevn deig.

Ha deigen over på et bakepapir, og legg et nytt bakepapir over deigen. Bruk en kjevle til å kjevle deigen så flat som mulig. Fjern forsiktig bakepapiret fra deigen og før den over på et stekebrett. Bruk et pizzahjul og skjær til passe store knekkebrød.

Sett stekebrettet midt i ovnen og stek knekkebrødene i 50-60 minutter til de er jevnt stekt og sprø i konsistensen. Er knekkebrødene fremdeles myke etter en time i ovnen, kan du skru ned temeperaturen til 50 °C og la dem ettersteke til de er helt sprø.

Avkjøl knekkebrødene på rist og nyt med godt pålegg.

Oppbevares i en tett boks med lokk.

💗 Julianne