Ratatoille er nydelig tilbehør til både kylling, svin og fisk. Det lages vanligvis med både løk og hvitløk, men det gjør selvfølgelig ikke denne – uten at det går på bekostning av smaken! Her har jeg byttet ut hvitløk med hvitløksinfusert olje og løk med den grønne delen av purreløk. Det grønne av purreløken tar jeg direkte opp fra fryseren, da jeg oppbevarer ferdig oppkuttet grønt av purren i en boks der! Tips å ta med seg 😄

Kylling, ris og ratatoille


Oppskriften gir 2 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Ingredienser

Ratatoille
2 ss rapsolje eller hvitløksolje
1 liten håndfull av det grønne av purreløk/vårløk
1/2 squash 
1 paprika
1 ss tomatpuré 
1 boks hakkede tomater
1/2 dl vann (om konsistensen blir for tykk)
1 ss tørket oregano 
Salt og pepper

1 pose boil-in-bag ris eller annen ris du liker

Smør eller olje å steke i
2 stk kyllingfiléter
Salt og pepper

Slik gjør du
Kok ris etter anvisning på pakken.

Lag deretter ratatoille, og start med å kutte grønnsakene i like store terninger. Ha litt olje i stekepannen og stek purreløk, squash og paprika i noen minutter før du har i tomatpuré. La tomatpuréen surre i et halvt minutt før du tilsetter hakkede tomater. Krydre med tørket oregano og smak til med salt og pepper. La den småputre på svak varmen mens du tilbereder kyllingen.

Ha litt fett i stekepannen og stek kyllingfiletene i 2 minutter på hver side på medium til høy varme. Krydre med salt og pepper. Har du et lokk til stekepannen din, legg på denne og skru ned platen noen hakk. Etterstek kyllingfiletene i  6 – 8 minutter avhengig av hvor stor kyllingfiletene er. Nå er forhåpentligvis risen ferdigkokt og middagen er klar!

Håper det smaker!

Julianne 💗