Denne kan du enten lage som pinneis eller fryse ned i form slik at du får klassisk kuleis. Lager du denne i form og ikke bruker iskrem-maskin, bør du røre i isblandingen en gang i halvtimen mens den fryser. Da får du en fløyelsmyk iskrem uten iskrystaller.

Fløteis på pinne


Oppskriften gir 6 stk/porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Ingredienser
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl laktosefri kremfløte
frøene fra en halv vaniljestang eller litt vaniljepulver

Slik gjør du
Gjør klar ispinneformene før du setter i gang. Skill eggeplommene fra hviten. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis i en liten bakebolle. Pisk deretter laktosefri kremfløte til krem i en allen bolle. Bland forsiktig inn eggedosisen inn i kremen og smak til med vanilje. Fordel kremen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4 timer før du nyter.

Håper det smaker!

Julianne 💗