Om det er noe som er enkelt å lage magevennlig, så er det risengrynsgrøt. Den eneste endringen du trenger å gjøre i oppskriften, er å velge laktosefri eller laktoseredusert melk. Den blir like god som vanlig risengrynsgrøt, så denne kan du lage til hele familien.
I denne oppskriften bruker jeg grøtris fra ming – den som kun skal koke i 20 minutter, men du må gjerne bruke grøtris fra f.eks geisha. Den har lenger koketid, og tilberedes delvis med vann – men følg oppskriften på pakningen, så er du i trygge hender 😊
Oppskriften jeg deler i dag holdt til to voksne personer. Da tok jeg også til side ca. 3 dl ferdig grøt som ble til riskrem med jordbærsaus dagen etter.
Risengrynsgrøt
Oppskriften gir 4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
For melkefri velg mandelmelk
Ingredienser
3 dl grøtris
1,8 liter laktosefri eller laktoseredusert lettmelk
Smak til med salt
Slik gjør du
Ha grøtris og melken i en kjele. Skru platen på medium varme og kok opp under opprøring. Husk å røre i bunnen av kjelen, slik at melken ikke brenner seg. La grøten koke i ca. 20 minutter til risen trekker til seg melken og grøten tykner. Vær tålmodig her. Jeg anbefaler å røre jevnt hele veien 😊
Server grøten med kanel, sukker, litt rosiner og et godt smørøye. Det er også godt med litt salt spekemat ved siden av for å bryte litt med det søte 😀
Håper det smaker!
💗 Julianne