Ingenting er som ei god, varmende suppe nå som høsten har meldt sin ankomst. En lavFODMAP-suppe er ikke alltid like enkelt, spesielt siden grunnbasen i mange oppskrifter er løk og hvitløk. Det har derfor blitt litt mindre suppespising de siste årene, men jeg har funnet meg et par favoritter. Noen av dere har kanskje prøvd den enkle tomatsuppen eller for eksempel gulrot- og ingefærsuppen fra min første bok? Nå har jeg en ny favoritt å variere med og det er en nydelig minestronesuppe! Jeg har i litt quinoa, som jeg virkelig synes gjør susen. Doble eller triple oppskriften og inviter familien eller vennegjengen på sosialt suppe-samvær :-) Her er oppskriften! 

Minestronesuppe


Oppskriften gir 2–3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri, melkefri
For glutenfri sørg for å velge en glutenfri, lavFODMAP buljong eller bruk hjemmelaget kraft

Ingredienser
2 ss hvitløksinfusert olje eller rapsolje
2 gulrøtter
2 poteter
1 paprika
1 stangselleri
½ dl oppskåret vårløk (kun det grønne)
½ rød chili
400 g hakkede tomater
5 dl vann
Buljong/fond uten løk og hvitløk (f.eks Touch of Taste Kylling) eller hjemmelaget kraft
½ dl ukokt quinoa eller hel bokhvete
salt og pepper
100 g bacon
frisk persille

Slik gjør du
Klargjør grønnsakene ved å kutte gulrot, potet, paprika og stangselleri i mindre biter. Grovhakk det grønne av vårløken og finhakk chili. 

Ta fram en medium stor kjele og lag hvitløksinfusert olje. Surr grønnsakene i et par minutter i oljen og tilsett hakkede tomater, vann og fond. Skyll quinoa godt før du tilsetter den i suppen. Kok suppen til grønnsakene er møre og quinoa er ferdigkokt. Mens suppen koker steker du bacon. Tilsett baconet mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper. Server suppen med frisk persille.

Håper det smaker!

Julianne 💗