[Samarbeid med Det Glutenfrie Verksted]

Dette nøttebrødet ble bare helt magisk og jeg klarer ikke vente med å dele oppskriften med deg! Oppskriften er inspirert av Monicas bok Glutenfri Jul som inneholder en haug med fristende, glutenfrie og magevennlige oppskrifter. Dette er et fiberrikt brød proppet med næring – med innslag av søte små overraskelser i form av tørket tranebær. Smaker nydelig med litt godt, salt pålegg! 

Nøttebrød med tranebær


Oppskriften gir 1 deilig nøttebrød
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri
Mengdeanbefaling er 2 tynne skiver per måltid

Dette trenger du
1 pose Det Glutenfrie Verksteds Fiberbrødmiks
25 g fersk gjær eller én pose tørrgjær
3,75 dl lunket vann
50 g valnøtter
50 g pekannøtter (eller gresskarkjerner)
25 g hasselnøtter
25 g mandler
50 g tørkede tranebær (kan sløyfes om du vil)
Litt ekstra hakkede nøtter til pynt

Slik gjør du
Grovhakk nøttene. Løs opp gjær i lunket vann og bland med miksen i en kjøkkenmaskin. La kjøkkenmaskinen gå i 5 minutter før du tilsetter de hakkede nøttene og tranebærene.

Kle en brødform på ca. 1 liter med bakepapir og ha deigen i formen. Sett brødet på et lunt sted til heving i minst 30 minutter.

Skru stekeovnen på 200 grader. Når brødet er ferdig hevet strør du hakkede nøtter over og presser dem litt forsiktig nedi deigen.

Stek brødet i ca. 50 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist og nyt med godt pålegg. Brødet holder seg saftig i flere dager, men det kan også fryses. 

Håper det smaker!

💗 Julianne