[Samarbeid med Det Glutenfrie Verksted]
Dette nøttebrødet ble bare helt magisk og jeg klarer ikke vente med å dele oppskriften med deg! Oppskriften er inspirert av Monicas bok Glutenfri Jul som inneholder en haug med fristende, glutenfrie og magevennlige oppskrifter. Dette er et fiberrikt brød proppet med næring – med innslag av søte små overraskelser i form av tørket tranebær. Smaker nydelig med litt godt, salt pålegg!
Nøttebrød med tranebær
Oppskriften gir 1 deilig nøttebrød
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri
Mengdeanbefaling er 2 tynne skiver per måltid
Dette trenger du
1 pose Det Glutenfrie Verksteds Fiberbrødmiks
25 g fersk gjær eller én pose tørrgjær
3,75 dl lunket vann
50 g valnøtter
50 g pekannøtter (eller gresskarkjerner)
25 g hasselnøtter
25 g mandler
50 g tørkede tranebær (kan sløyfes om du vil)
Litt ekstra hakkede nøtter til pynt
Slik gjør du
Grovhakk nøttene. Løs opp gjær i lunket vann og bland med miksen i en kjøkkenmaskin. La kjøkkenmaskinen gå i 5 minutter før du tilsetter de hakkede nøttene og tranebærene.
Kle en brødform på ca. 1 liter med bakepapir og ha deigen i formen. Sett brødet på et lunt sted til heving i minst 30 minutter.
Skru stekeovnen på 200 grader. Når brødet er ferdig hevet strør du hakkede nøtter over og presser dem litt forsiktig nedi deigen.
Stek brødet i ca. 50 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist og nyt med godt pålegg. Brødet holder seg saftig i flere dager, men det kan også fryses.
Håper det smaker!
💗 Julianne
Dette ser supergodt ut. Kan jeg bruke bakepulver i stedet for gjær som ikke tåles?
Hei Tine :) Jeg har ikke testet det selv, men jeg ser for meg at det vil fungere ganske greit – hva tror du? Har du byttet ut gjær med bakepulver i lignende oppskrifter tidligere?
Takk for et fint oppskift med tranebær.
Bare hyggelig, Silvia :)
Dette høres godt ut. Lager selv surdegsbrød av spelt (med basis i dine oppskrifter) som blir utmerkede men har prøvd meg på glutenfrie. De var milt sagt kjedlige.
Må prøve dette.
Hei Siv :) Ja, jeg er litt enig med deg der. Det er vanskelig å gå for de glutenfrie brødene når man først har fått smaken for surdeigsbrød av spelt :) Dette brødet har i motsetning til mange andre glutenfrie brød masse smak! Håper det faller i smak hos deg :)
Dette høres spennende ut! Må prøves . Bakt fiberbrødet mange ganger før, men nå blir det en ekstra spiss på det til jul , så tusen takk Julianne!???
Hei Karin :) Åh, da kommer du til å elske dette! Ha ei fin førjulstid, Karin :)
Takk for alt du deler så generøst!
Britt ?
Bare koselig, Britt <3 :)
Takk for oppskrift. Dette er mitt favorittbrød. Er helt avhengig av det :-) Har poser og silikonform med på ferie etc. Har slitt litt med at det ikke har heva seg så bra og blitt litt kompakt. Har nå begynnt å kun bruke fersk gjær og heve det i stekovnen på laveste varme (25-30 grader) og da blir det mye mer luftig.
Skal teste med nøtter ved neste batch – pekannøtter er også en favoritt.
Så gøy å høre, Nina :) Ja, Monica sier at baksten blir desidert best når du bruker fersk gjær, så kanskje det hjelper :) Håper en ny vri med nøtter faller i smak også! Hilsen Julianne
Har prøvd ei lignende oppskrift, bare med natron istedet for gjær, hasselnøtter istedet for mandler, yoghurt naturell istedet for vann. Skal prøve med tranebær i også neste gang, for det er så godt (det var aprikoser i min oppskrift) :)
Esther
Oi, så godt det høres ut, Esther :) Takk for at du deler. Da er jeg sikker på at det vil fungere fint å bytte ut gjær med f.eks bakepulver i denne oppskriften :) Ha ei fin førjulstid! Hilsen Julianne
Hvor mye bakepulver bruker jeg i stedet for gjær i brødet, kan jeg evt bruke fiberhusk istedet?
Jane
Hei :) Jeg tenker at 2 ts bakepulver holder i et helt brød. Jeg vet ikke hvordan FiberHusk vil fungere i brødet, dessverre :) Håper det smaker! Beste hilsen Julianne