Dette er en av mine kuleste oppskrifter fra boka Tarmstyrkende lavFODMAP, nemlig quinoa-chips! ✨

Du trenger ikke bytte ut potetgullet i helgen med denne, men er du sugen på noe salt og sprøtt OG næringsrikt – da kan du prøve denne 😋

Quinoa-chips


Oppskriften gir 2 brett med chips
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Ingredienser

1 dl ukokt quinoa
2 dl vann

2 ss chiafrø
1 dl vann

2 ss olivenolje
1 liten ts maldonsalt

Tips: Du kan gjerne eksperimentere med ulike krydder i denne!

Slik gjør du

1. Mål opp og skyll quinoa under springen gjennom et dørslag. Ta fram en kjele og ha i quinoa og vann. Kok under lokk på middels varme i 10 minutter, før du trekker av kjelen av varmen og lar quinoaen trekke videre i 10 minutter til.

2. Ta fram en liten liten skål. Bland sammen chiafrø og vann og la frøene svelle til quinoaen er ferdig.

3. Bland deretter sammen bløtlagte chiafrø, kokt quinoa, olivenolje i en bakebolle og bruk en stavmikser til å kjøre deigen litt jevnere.

4. Sett stekeovnen på 150 grader varmluft og dekk to stekebrett med bakepapir.

5. Fordel deigen på de to stekebrettene. Lett et nytt bakepapir over deigen og kjevle deigen til den er ca. 1-2 mm i tykkelse.

6. Fjern bakepapiret og strø over litt maldonsalt før du setter brettene i ovnen.

7. Etter ca. 7 minutter tar du stekebrettene ut av ovnen og kutter opp i passe store chips ved hjelp av et pizzahjul. Sett brettene tilbake i ovnen og stek videre i 15-20 minutter (litt avhengig av tykkelsen på chipsene) Følg med og bytt gjerne plass på brettene underveis. Jeg setter på tidsintervaller på 5 minutter.

8. Når chipsen er sprø og jevnt stekt er den ferdig!

Håper det smaker!

💗 Julianne