Jeg er så glad for at jeg bor i Norge og får oppleve disse årstidene! Det gjør meg så takknemlig for små ting som tørr asfalt, mild men varmende sol, at jeg bare kan ta på meg løpeskoene, løpe ute og se at det bare blir grønnere og grønnere ute. Det føles ut som jeg aldri har opplevd vår før, for jeg blir mer og mer takknemlig for hvert år. Med alt det deilige som foregår ute, får jeg også lyst på mer lett og enkel mat å spise inne. Som f.eks salater som denne! Dette er en rett som jeg komponerte til boken min Godt for Magen. Den egner seg godt til både middag og lunsj, så lag litt ekstra så har du en deilig lunsj i dagene fremover 😊

Quinoasalat med honningmelon, feta og mynte


Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Ingredienser
4 dl avkjølt ferdigkokt quinoa
½ paprika
¼ agurk
4 reddiker
¼ honningmelon
6 cherrytomater
1 ss frisk mynte
75 g fetaost
2 ss god olivenolje
smak til med salt, pepper og presset sitron

Slik gjør du
Kok quinoa (fremgangsmåten finner du her). Kutt paprika, agurk, reddik, honningmelon og cherrytomater i små terninger. Finhakk mynte. Ha ingrediensene i en skål og bland i olivenoljen. Tilsett avkjølt kokt quinoa, bland godt og smak til med litt presset sitron, salt og pepper.


Håper det smaker!


Julianne 💗