I dag skal jeg fortelle om et nytt og spennende samarbeid med Calanus Helse og produktet Calanus® Oil. Du har kanskje hørt om dette fine produktet fra før?

Calanus Oil®️ – norsk omega-3 olje

Calanus Oil®️ er et omega 3-tilskudd utvunnet av olje fra krepsdyret raudåte (calanus finmarchicus) – verdens mest tallrike dyreart og vår største høstbare og fornybare marine ressurs. Calanus-oljen er produsert i Nord-Norge og er tilsatt vitamin D fra alger.

Hva er Omega 3?
Omega 3 er en essensiell fettsyre, det vil si en fettsyre som er nødvendig å tilføre kroppen for at den skal fungere normalt. Kroppen greier nemlig ikke produsere disse fettsyrene selv, så vi er nødt til å få det tilført gjennom kostholdet eller via tilskudd. Gode kilder til omega 3 er spesielt sjømat og fet fisk, men vi kan også få i oss omega 3-fettsyrer fra planteriket som linfrø, chiafrø og valnøtter.

Et variert kosthold og omega 3 er viktig – også for oss med IBS Et sunt og variert kosthold, regelmessige måltider, nok søvn og bevegelse er viktig for å holde magen i balanse. Som en grunnleggende del av et balansert kosthold, anbefaler jeg fet fisk hver uke for å blant annet dekke behovet for omega 3. De fleste av oss får dessverre i seg for lite omega 3 gjennom kosten og kan derfor ha godt av å supplere med et omega 3-tilskudd. Da mener jeg det er viktig at omega 3-tilskuddet er av ytterste kvalitet og produsert på en bærekraftig måte.

Omega 3 fra raudåteCalanus® Oil er laget av raudåte, et lite krepsdyr på 3-5 mm som livnærer seg på havets planter. Den har en levetid på ca. 1 år, noe som gjør at den ikke rekker å akkumulere miljøgifter. Det betyr at oljen ikke trenger å gjennomgå en renseprosess, i motsetning til andre omega 3 oljer fra blant annet fisk. Det gjør at næringsstoffene i omega 3-oljen fra raudåte bevares bedre. I tillegg til omega 3 av høy kvalitet, inneholder Calanus® Oil også vitamin D. 

Les mer om forskjellene på omega 3 fra fisk, krill og raudåte her​

Lyngstad Ernæring og Calanus Helse
Mitt samarbeid med Calanus Helse er mitt første samarbeid i løpet av de årene jeg har jobbet med kost og ernæring. Jeg har brukt Calanus® Oil daglig siden nyttår 2017, og er veldig fornøyd med produktet og effekten den gir meg. Calanus® Oil er av svært god kvalitet, produsert på en bærekraftig måte og er godt dokumentert. Det er viktig for meg når jeg velger omega 3-tilskudd.

Her kan du lese om andre kunders erfaringer med Calanus® Oil

Vårt samarbeid innebærer at jeg får provisjon av salget som går via meg, og som en gave til deg, har jeg fikset halv pris på de tre første månedene slik at du får testet det ut over en lengre periode, noe som er viktig. Calanus Helse spanderer også frakten for de tre første månedene. Det er ingen bindingstid når du bestiller, og du kan når som helst sette abonnementet på pause eller si opp.

Bestill Calanus® Oil via denne linken og få de 3 første månedene til halv pris! 

Del gjerne dine erfaringer om du bruker Calanus® Oil – og spør om det er noe du lurer på, så hjelper vi deg :)

Julianne