I tillegg til løk, er hvitløk en av grønnsakene som er kjent for å lage fest i tarmen. For noen kan det å lage mat uten hvitløk være det samme som å lage mat uten salt og det følelsen forstår jeg godt. Hvitløk setter et særpreg på mat som det er vanskelig å gjenskape med andre ingredienser. Heldigvis det finnes en løsning: du kan faktisk bruke en god olje som er smaksatt med hvitløk! Fruktaner er navnet på FODMAPen i hvitløk og disse lekker fra hvitløken hvis den blir tilberedt i vann. I olje holder derimot fruktanene seg i hvitløken noe som gjør at hvitløksolje kan benyttes i matlaging.

Som du ser, ligger hvitløksfeddene i bunn og der skal de ligge. Det er kun oljen du skal bruke, så havner det et hvitløksfedd på fatet ditt så lar du være å spise det. Dette er en extra virgin oliven olje og bør ikke brukes til steking, men heller tilsettes maten når temperaturen er lavere. Hvitløksolje kan også brukes som dressing over salater eller hva med i en hjemmelaget aïoli?  Hvis du vil lese mer om løk og hvitløk kan du ta en titt på dette innlegget: Om å unngå løk og hvitløk  🧅🧄

Red. 2021: 

Hvitløksolje tilsatt hvitløksaroma er lavFODMAP.

Hvitløksolje tilsatt hvitløksekstrakt er høyFODMAP.

Så vet du det 🥰

Julianne 💗