Sjokoladekuler med valnøtter


Oppskriften gir ca 20 kuler
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri, melkefri
For glutenfri bruk glutenfrie havregryn

Ingredienser
150 g lettkokte havregryn
30 g kakaopulver
1 ts vaniljepulver
1 ts pulverkaffe
60 g lønnesirup (ca ½ dl)
100 g kaldpresset kokosolje (ikke smeltet)
50 g finhakkede valnøtter
½ ts maldonsalt


Slik gjør du
Kjør havregryn til mel i en foodprosessor. Tilsett kakaopulver, vaniljepulver og pulverkaffe og kjør til blandingen er godt kombinert. Ha i lønnesirup og kokosolje og kjør til du får en smidig deig som du kan trille til kuler. Ha deretter i finhakkede valnøtter og smak til med maldonsalt.

Trill deigen til små kuler og sett kaldt i kjøleskapet før du nyter. Om du vil, kan du trille kulene i finhakkede valnøtter som du ser på bildet, men det har ikke mye å si for smaken 😋

Håper det smaker!

Julianne 💗