Sjokoladekuler med valnøtter
Oppskriften gir ca 20 kuler
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri, melkefri
For glutenfri bruk glutenfrie havregryn
Ingredienser
150 g lettkokte havregryn
30 g kakaopulver
1 ts vaniljepulver
1 ts pulverkaffe
60 g lønnesirup (ca ½ dl)
100 g kaldpresset kokosolje (ikke smeltet)
50 g finhakkede valnøtter
½ ts maldonsalt
Slik gjør du
Kjør havregryn til mel i en foodprosessor. Tilsett kakaopulver, vaniljepulver og pulverkaffe og kjør til blandingen er godt kombinert. Ha i lønnesirup og kokosolje og kjør til du får en smidig deig som du kan trille til kuler. Ha deretter i finhakkede valnøtter og smak til med maldonsalt.
Trill deigen til små kuler og sett kaldt i kjøleskapet før du nyter. Om du vil, kan du trille kulene i finhakkede valnøtter som du ser på bildet, men det har ikke mye å si for smaken 😋
Håper det smaker!
Julianne 💗
Denne skal jeg prøve i kveld!
PS: Jeg setter så stor pris på den jobben du gjør! Mye god kunnskap du formidler angående IBS som gjør det lettere å leve godt med. Du er inspirerende! God helg!
Tusen takk, kjære deg <3 Håper sjokoladekulene faller i smak :) God helg til deg og :D
Denne skal jeg prøve! ?
Hvor lenge kan de oppbevares og hvor kjøleskapet?
Karin
Hei Karin :) Jeg vet ikke hvor lenge de holder seg i kjøleskapet, men i alle fall et par uker. Om du tenker å ha dem lenger, kan du fryse dem ned og ta opp etter behov :) Håper det smaker!
Hej Julianne
De kugler ser bare lækre ud, men jeg undrer mig over de «lettkokte havregryn», som skal køres til mel? Hvis man koger havregryn, bliver det vel til grød, og så får man ikke mel ud af det? Er der noget norsk/dansk her, jeg ikke forstår? :)
Hilsen Karen
Hei Karen :) Takk for godt spørsmål! Håper jeg forstår deg riktig når jeg svarer her :) I Norge har vi i hovedsak to ulike typer havregryn; store havregryn og lettkokte havregryn som man stort sett bruker til å lage grøt. Grunnen til at jeg bruker lettkokte havregryn i denne oppskriften (og ikke store havregryn), er fordi jeg synes deigen til kulene ble lettere å jobbe med. Det er ikke sikkert det har mye å si, så prøv deg gjerne fram :) Alternativt kan du bruke havremel isteden for å kjøre havregryn til mel i denne oppskriften. Mvh Julianne :) (PS. kjekt at du følger med helt fra Danmark! :D)
Hei ? Går det an å erstatte havregryn med andre flak/annet mel?
Hei Janne! Det har jeg ikke prøvd, dessverre, så jeg vet ikke hvordan konsistensen eller smaken vil bli :)
Disse var fantastiske! Lagde dem for hånd (med havremel), men det var vanskelig å inkorporere kokosoljen ordentlig så neste gang bruker jeg foodprocessor som i oppskriften eller smelter oljen først. :)
Hei Ida :D Så godt å høre at de falt i smak. Prøv foodprosessoren, det fungerer bra!
Hei!
Takk for super oppskrift! Er det greit å bruke noe annet enn kokosolje? Jeg har en venninne som ikke liker/tåler (jeg husker ikke) kokos.
Så kjekt å høre, Lotta! Jeg er ikke helt sikker på om annen olje gir samme konsistens, siden kokosoljen holder seg fast i romtemperatur sammenlignet med annen olje. Jeg synes ikke kulene smaker så veldig kokos, men det er mulig jeg ikke tenker over det når jeg liker smaken :P :)
Skal eg bruke tørr pulverkaffe eller skal eg lage kaffe av pulver og så ta 1 ts? Aner ikkje, ny bake mamma her! :)
Hei Therese :) Jeg bruker bare pulverkaffe her, og om du ikke har så kan du bare droppe det i oppskriften. Håper det smaker :D