Har du plukket mye blåbær i år? Jeg har fremdeles årets blåbærtur til gode, men gleder meg til å rømme inn i Oslos skoger for litt blåbærterapi! Men først må jeg tømme fryseren for fjorårets fangst og da er denne magevennlige blåbærpaien suveren. Denne paien er nydelig med andre bær også – prøv for eksempel med jordbær, bringebær eller rabarbra.

Smuldrepai med blåbær


Oppskriften gir 3-4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
For melkefri velg melkefritt smør eller kokosolje

Ingredienser
500 g blåbær (eller andre lavFODMAP-bær)
ca. 50 g sukker 
1 ss potetmel

Smuldrelokk
75 g havregryn
75 g rismel
50 g sukker
100 g mykt smør
1 ts kanel

Server gjerne med laktosefri gresk yoghurt eller laktosefri vaniljeis

Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader og ta fram en paiform eller en ildfast form. Bland bær, sukker og potetmel i en bakebolle. Fordel bærblandingen jevnt i paiformen.

Bland deretter ingrediensene til smuldrelokket. Bruk hendene og kna deigen godt sammen. Fordel smuldredeigen over bærene. Stek paien midt i ovnen i ca. 20 minutter til lokket er gyllent. La paien avkjøle seg litt før servering. Prøv sammen med laktosefri gresk yoghurt – en nydelig kombinasjon! 

Håper det smaker!

Julianne 💗