Jeg elsker sunnere snacks i alle slags fasonger, og kjøper ofte med meg hjem når jeg finner spennende varianter i helsekost-butikker eller på kaféer. Ulempen er at de ofte inneholder mye FODMAPs i form av dadler, cashewnøtter, honning eller agavesirup og at det er ganske kostbart selvfølgelig ;) Jeg har laget noen magevennlige varianter opp gjennom årene, og disse er stort sett basert på havre, lønnesirup og kokosolje. Du får ikke den myke konsistensen som dadlene gir, men de er likevel et veldig godt alternativ for oss med sensitiv mage 😊

Dagens oppskrift er laget med salte, crunchy peanøtter og kakao. Jeg anbefaler å rulle kulene i grovhakkede peanøtter som du ser på bildet, så får du en herlig konsistensbrytning som virkelig gir disse kulene det lille ekstra!

Snickers-kuler


Oppskriften gir ca 20 kuler
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri, melkefri
For glutenfri bruk glutenfrie havregryn

Ingredienser
150 g lettkokte havregryn
30 g kakaopulver
1 ts vaniljepulver
1 ts pulverkaffe
50 g salte peanøtter
60 g lønnesirup (ca 1/2 dl)
100 g kaldpresset kokosolje (ikke smeltet)
+ ca. 75 g hakkede peanøtter til å rulle kulene i

Slik gjør du
Kjør havregryn til mel i en foodprosessor. Tilsett kakaopulver, vaniljepulver, pulverkaffe og peanøttene og kjør til blandingen er godt kombinert. Ha i lønnesirup og kokosolje og kjør til du får en smidig deig som du kan trille til kuler.

Grov hakk peanøtter og ha over på en middagstallerken. Trill deigen til små kuler før du triller dem i grovhakkede peanøtter. Du må jobbe peanøttene litt godt inn i kulene slik at de fester seg. Sett kaldt i kjøleskapet før du nyter 😋

Håper det smaker!

Julianne 💗