Spagetti carbonara må være den enkleste og beste pastaretten jeg vet om. Altså: Fløte, pasta, bacon! Kan det bli bedre? Server den med litt ekstra lavFODMAP-grønnsaker eller en salat og du får et nydelig og næringsrikt måltid.

Når det gjelder valg av lavFODMAP-pasta, så finnes det flere ulike varianter. Noen er bedre på smak og mer næringsrike enn andre, og jeg velger som regel økologisk fullkornsrispasta fra Semper eller fra Helios. Disse to finner du ofte i velassorterte dagligvarebutikker eller på helsekost. Fint å kjøpe med litt ekstra når du først handler, for dette er tørrvare som holder seg i matskuffa 😄

Spagetti carbonara


Oppskriften gir 2–3 porsjoner
Oppskriften er glutenfri og laktosefri

Ingredienser
150–200 g tørr glutenfri spagetti eller annen pasta
100 g bacon
2 eggeplommer
½ dl pastavann
1 dl laktosefri matfløte
2 ss revet parmesan eller kjør på med mer
2–3 vårløk (grønn del)
salt og pepper

Slik gjør du
Kok pasta etter anvisningen på pakken. Skjær bacon i mindre biter og stek i en tørr stekepanne. Sett til side. Skill eggeplommer fra hviten og bland eggeplommene sammen med fløte og parmesan i en skål. Når pastaen er al dente (litt tyggemotstand), heller du av det meste av pastavannet (la det være igjen omtrent en halv dl). Sett kjelen tilbake på svak varme. Bland i stekt bacon og vårløk. Trekk kjelen av platen før du heller over sausen. Det er viktig at kjelen ikke er for varm, da kan sausen korne seg. Bland godt og varm forsiktig opp pastaen. Smak til med salt og pepper og server med ekstra parmesan om du vil.

Håper det smaker!

Julianne 💗