Okei. Tittelen høres så mye bedre ut på engelsk, og ikke minst når Nigella Lawson uttaler det med sin sensuelle fremtoning. Triple chocolate buckwheat cookies 😊 I julen så jeg Nigella lage disse på tv og jeg kjente at disse måtte jeg bare prøve! Så enkle, deilige og ikke minst lavFODMAP! Jeg googlet Nigella og fant oppskiften på hennes nettside nigella.com.

Jeg har laget disse to ganger på en uke allerede… Fin måte å starte det nye året? Heheh. Siden jeg har vært lite aktiv i det siste var kameraet mitt tomt for batteri og du får dermed et helt enkelt mobilbilde å sikle på 😉

Trippel-sjokolade-bokhvete cookies


Oppskriften gir 24 stk
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
For melkefri, velg melkefritt smør og melkefri sjokoladeIngredienser


Ingredienser
125 g mørke sjokoladechips/hakket mørk sjokolade (70 %)
125 g mørk sjokolade (70 %)
125 g bokhvetemel
25 g kakaopulver
½ ts bakepulver
½ ts fint salt
½ ts vaniljepulver
60 g mykt smør
125 g brunt sukker (jeg brukte vanlig hvitt sukker)
2 egg

Slik gjør du
Sett stekovnen på 180 grader og ta fram et stekebrett som du kler med et bakepapir. Mål deretter opp 125 g sjokoladechips eller grovhakk mørk sjokolade. Sett disse i kjøleskapet mens du forbereder resten av deigen.

Ta fram en liten kjele og grov hakk 125 g mørk sjokolade. Denne sjokoladen skal smeltes. Jeg smelter sjokoladen direkte i kjelen på lavest mulig temperatur (1 av 9) og dette fungerer utmerket. Du kan også smelte sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. La den smeltede sjokoladen avkjøles. I mellomtiden kan du ta fram en liten bakebolle og blande sammen bokhvetemel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljepulver. La stå.

Ta fram en ny, litt større bakebolle og bland sammen smør og sukker. Bruk en håndmikser og miks en stund til smøret og sukkeret er godt blandet sammen til en fløyelsmyk blanding, som Nigella ville ha sagt det. Bruk en slikkepott og skrap blandingen ned fra sidene om nødvendig. Bland inn den avkjølte, smeltede sjokoladen i smør- og sukkerblandingen med slikkepotten og tilsett to kjøleskapskalde egg. Bruk håndmikseren og miks godt før du har i litt og litt av melblandingen. Når alt melet er godt blandet i deigen, henter du sjokoladechipsene fra kjøleskapet og blander dette inn i deigen med en slikkepott.

Bruk to teskjeer og fordel små klatter på stekebrettet. Sett brettet midt i stekovnen og la steke i 10-12 minutter. Avkjøl i noen minutter på stekebrettet før du fortsetter avkjølingen på rist.

Håper det smaker!

Julianne 💗