Waldorfsalat – en klassiker på koltbordet og til magert kjøtt som kalkun. Jeg har laget en magevennlig variant; laktosefri, uten eple og litt mindre stangselleri. Denne oppskriften gir fire porsjoner hvorav én porsjon er lavFODMAP. Druer er lavFODMAP inntil 28 gram per måltid (retestet for FODMAPs desember 2021)

Waldorfsalat


Oppskriften gir 4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri
Mengdeanbefaling når du følger lavFODMAP-dietten er 1 porsjon per måltid

Ingredienser
125 g druer
100 g ananas
20 g stangselleri
50 g valnøtter
3 ss majones
1 dl laktosefri kremfløte
smak til med litt presset sitron

Slik gjør du
Kutt druer, ananas og stangselleri i mindre biter og grovhakk valnøttene. Bland sammen i en passende stor skål. Pisk deretter kremfløten til krem ved hjelp av en miksmaster eller for hånd og bland inn majonesen. Vend majoneskremen forsiktig inn i frukt- og valnøttblandingen og smak til med litt presset sitron. Sett waldorfsalaten i kjøleskapet en stund før servering, slik at smakene får satt seg 😊

Håper det smaker!

Julianne 💗