Waldorfsalat – en klassiker på koltbordet og til magert kjøtt som kalkun. Jeg har laget en magevennlig variant; laktosefri, uten eple og litt mindre stangselleri. Denne oppskriften gir fire porsjoner hvorav én porsjon er lavFODMAP. Druer er lavFODMAP inntil 28 gram per måltid (retestet for FODMAPs desember 2021)
Waldorfsalat
Oppskriften gir 4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri
Mengdeanbefaling når du følger lavFODMAP-dietten er 1 porsjon per måltid
Ingredienser
125 g druer
100 g ananas
20 g stangselleri
50 g valnøtter
3 ss majones
1 dl laktosefri kremfløte
smak til med litt presset sitron
Slik gjør du
Kutt druer, ananas og stangselleri i mindre biter og grovhakk valnøttene. Bland sammen i en passende stor skål. Pisk deretter kremfløten til krem ved hjelp av en miksmaster eller for hånd og bland inn majonesen. Vend majoneskremen forsiktig inn i frukt- og valnøttblandingen og smak til med litt presset sitron. Sett waldorfsalaten i kjøleskapet en stund før servering, slik at smakene får satt seg 😊
Håper det smaker!
Julianne 💗
Denne skal lagast til nyttårsafta. Eg har har aldri vært noko glad i majones då det blir for mektig, men i din oppskrift er det akkurat passe mengde majones. Eg tåler heldigvis epler, så eg puttar oppi det også eg. Ser majonesen har ramla ut av framgangsmåten, ikkje at det betyr meg noko for alt skal jo blandast saman uansett rekkefølge, men kanskje greit å få inn majonesen i framgangsmåten med tanke på dei som ikkje er så flink på kjøkkenet. (slik som min mann, hehe)
Hei Hilde! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på feilen, det skal jeg få rettet :) Håper maten ble vellykket på nyttårsaften! Godt nyttår til deg og dine <3 Klem
Hvor i oppskriften tilsetter du majonesen? Ser ikke noe om hvor det står.
Hei Rikke! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Blander det inn i kremen før jeg har det i salaten 💗