Hei dere! I dag vil jeg presentere min første gjest her på bloggen, nemlig min dyktige kollega Erlend Øystese Mæland. Han er osteopat og personlig trener ved Klinikk for Alle, Majorstuen og jobber i likhet med meg, mye med IBS-problematikk i sin praksis.

Jeg spurte Erlend om han kunne tenke seg å bidra i  «IBS awareness month», og det gjorde han uten å nøle. I dag har han satt opp en 30 minutters treningsøkt som kan tilpasses de fleste, uansett form og utgangspunkt. Jeg testet denne økten selv i går og den er super! Jeg elsker effektive og korte økter. Dette er en økt hvor du gradvis øker varigheten på intervallene, noe som gjør at kroppen din blir god og varm og du greier å avslutte på topp.


Erlends 30 effektive minuttar!


I samband med ”IBS awareness month”, vil eg komma med eit forslag til ei god og effektiv treningsøkt som kan gjennomføras på kun 30 minuttar! Denne økta består av intervalltrening, det vil sei trening kor du vekslar mellom arbeid og pausar, eller høg og lav intensitet. Intervalltrening er ein svært effektiv metode for å betre kondisjonen i tillegg til å kunne gjennomførast på relativt kort tid.

Mange som spring intervall, nybegynnar eller ei, tenkjer ofte at dei må springa så blodsmaken kjennes – slik er det ikkje. Det viktigaste er at du vekslar mellom lav og høg intensitet, for å kunne øve deg på å halda ein større hastigheit og sjølvsagt betre kondisjonen. Feila mange gjer, er at intensiteten i starten av økta er for høg, og då er det lett at ein går på ein smell, som gjer at ein må gi seg og ikkje greier å gjennomføre økta.

Om du slit med IBS, vil eg anbefale deg å gradvis auke intensiteten på denne økta. Det vil gjera det lettare for mage –og tarmsystemet ditt. Start i eit rolig tempo og tenk at du skal kunne gi litt ekstra for kvar arbeidsfase med høg intensitet. Her er økta!


Erlends 30 effektive minuttar!

5-10 minuttar oppvarming

 • 2 min – rask gange/jogging
  2 min – roleg gange
 • 3 min – rask gange/jogging
  2 min – roleg gange
 • 4 min – rask gange/jogging
  2 min – roleg gange
 • 5 min – rask gange/jogging/sprint siste minuttet
  gå roleg heim igjen, klapp deg på skuldra – du er ferdig med dagens økt!

Erlend 

Ønsker du hjelp og motivasjon til å komme i gang med treningen? Ta kontakt med Erlend på Klinikk for Alle, Majorstuen.


Så, tar du utfordringen?
😅


Jeg tok den, og jeg skal ta den igjen!


Julianne 💗