I dag vil jeg dele en populær oppskrift fra boken min Godt for Magen. Grunnen til at de har blitt så populære er nok fordi de virkelig møter manges behov. Les her: de er næringsrike, enkle å lage og smaker nydelig. I tillegg er de lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og kan enkelt lages melkefri. De er også fri for gjær! Så trekk opp ermene, her er det bare sette i gang å bake 😊

Enkle rundstykker med gulrot og gresskarkjerner


Oppskriften gir 12 stk
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, melkefri og gjærfri

 

Ingredienser
1 ss fiberhusk
5 dl lunket vann eller valgfri lavFODMAP-melk
3 ss rapsolje
1 ts salt
50 g revet gulrot
150 g bokhvetemel
150 g fullkornsrismel
150 g havregryn
4 ss gresskarkjerner

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bland fiberhusk og lunket vann i en bakebolle og la svelle i ca. 5 minutter. Pisk godt sammen før du tilsetter revet gulrot, olje og salt.

Pisk opp blandingen nok en gang før du tilsetter mel, havregryn og frø. Bruk hendene og elt deigen godt.

Ha deigen på kjøkkenbenken og form to «pølser». Del hver del i seks biter og form til rundstykker (det blir ikke så klissete om du har litt vann på hendene) og fordel dem på stekebrettet. 

Stekes midt i ovnen i cirka 45 minutter eller til de er gyldne i fargen og du kan høre en hul lyd når du banker på undersiden av rundstykkene. Avkjøl på rist før du skjærer i dem. Nytes med godt pålegg :)​

Noen tips!

⭐️ Du kan bytte ut bokhvetemel og fullkornsrismel med annet lavFODMAP-mel
⭐️ Rundstykkene egner seg godt til frysing!

Håper det smaker!

Julianne 💗