I går hadde jeg min gode venninne Renate over for lunsj. Hun driver nettsiden revmat.no og fokuserer på kosthold og ernæring i forbindelse med leddplager og revmatisme. Renate deler oppskrifter, råd og tips for et betennelsesdempende kosthold (I tillegg til at hun tar nydelige bilder) – ta dere en titt!

I anledning lunsj-date/matblogg-date valgte vi å lage en lunsj som både var mage- og revmatikervennlig og valget falt på fylte bokhvetepannekaker.

Visste du at bokhvete faktisk ikke er et kornslag, men en urt? Bokhvete er glutenfritt, selv om navnet kan få en til å lure. Det er også rikt på proteiner og mineraler og egner seg godt i salater (hel bokhvete), i grøt og ikke minst i pannekaker. Jeg ble veldig overrasket over hvor likt bokhvetepannekaker smaker vanlige pannekaker! De var rimelig enkle å steke også.

Bokhvetemel får du tak i i de fleste dagligvarebutikker, men spesielt de velassorterte.

Bokhvetepannekaker


Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri.
For melkefri, bruk mandelmelk og olje isteden for smør

Ingredienser
6 dl laktosefri melk/mandelmelk
2 egg 
2,5-3 dl bokhvetemel
2 ss smeltet smør/olje
0,5 ts salt 

Slik gjør du
Ha egg og melk i en bakebolle og visp godt sammen. Bland deretter i bokhvetemelet, smør og salt. La gjerne røra stå å svelle litt før du setter i gang med stekingen. Ha litt fett i stekepannen til den første pannekaken og stek pannekakene på medium varme.

Fyll pannekakene med det du har lyst på; FODMAP-vennlige grønnsaker og salat, ren kokt skinke, spekeskinke, kylling, laks eller nyt en søtere variant med banan, peanøttsmør eller friske bær!

Bare fantasien setter grenser for hva du kan fylle disse godsakene med. Vi fylte disse med ruccola, cherrytomater, paprika, agurk, vårløk (kun det grønne) og stekt kyllingfilet krydret med salt og pepper og en nydelig karridressing som virkelig gjorde hele måltidet! Oppskrift på dressingen finner du her!

Håper det smaker!

Julianne 💗