Hjemmelagede tacolefser er både enkelt og godt, men krever litt tid og kjærlighet på kjøkkenet. Disse lager du med maismel som er naturlig glutenfritt og lavFODMAP. De er kjempegode til fredagstacoen!
Maistortilla
Oppskriften gir 10 medium store tortillas
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, melkefri
Ingredienser
2 dl maismel
1 dl vann
1 ts salt
Slik gjør du
Bland ingrediensene og kna godt sammen til en deig. Føles deigen tørr tilsetter du litt mer vann, én spiseskje om gangen. Ta fram to ark bakepapir og én kjevle. Trill kuler av deigen på størrelse med en golfball. Legg deigen mellom bakepapirene og kjevle så flat som mulig. Bruk en stekespade til å forsiktig løsne tortilla-lefsen fra bakepapiret. Stekes i en tørr stekepanne på medium til høy varme på begge sider til den får litt farge. Legg de ferdigstekte tortillalefsene i et fuktig kjøkkenhåndkle. Det er viktig, for da holder de seg myke og lune til servering. Egner seg godt til taco, til wraps med pålegg eller tortilla-pizza!
Oppskrift på lavFODMAP-taco finner du her!
Håper det smaker!
Julianne 💗
Hei!
Når vi først snakker om mais og maismel……..er Maizenamel det samme som du kaller Maismel? Å er Maizenna lav på fodmap?
Hilsen Trine
Maisenna er ikke det samme som maismel, det er ren maisstivelse – laget av frøhviten i kornet. Godt spørsmål! Maisenna er lavFODMAP og kan brukes i bakst og til jevning av supper og sauser :) Hilsen Julianne
Ja, men på TINE sine nettsider er det lagt ut oppskrift på vafler med Maizena……bruker man da Laktosefrie produkter, så er det jo lav FODMAP……..
Midt i blinken, Gerd Irene :)
Takk for opplysningen både til Julianne og Gerd Irene – vi tar stadig skritt framover i denne lav FODMAP verdenen vi befinner oss i ved å utveksle spørsmål, erfaringer og oppdagelser. Jeg setter utrolig stor pris på denne bloggen.
En glad hilsen Trine
:) Jeg er helt enig, Trine! Kjekt å høre at du setter pris på bloggen <3 Klem
Hei!
Er det mulig å fryse disse, og er de like gode når de tines?
Hei Ragnhild! Det har jeg ikke prøvd, dessverre. Men jeg vil tro at det skal gå fint! Jeg ville ha prøvd å tine de ved hjelp av et lunt, fuktig kjøkkenhåndkle, slik at de ikke blir tørre. Lykke til :D
kanskje lang tining i kjøleskapet er midt i blinken ?? Må testes :)
Hei Britt Marie :) Det kan det absolutt være! Takk for tips :) Håper de faller i smak!
Jeg har blitt glad i å lage maistortillas til tacoen, men jeg fikk ikke til å lage dem etter denne oppskriften (de bare revnet før eller under steking). Men jeg fant en oppskrift på Matprat.no, hvor de har smør i deigen og bruker plastfolie som ett av lagene under kjevling. Da henger de bedre sammen, og plastfolien er lett å dra av. Så legger man tortillaen ned i panna mens bakepapiret fortsatt sitter på, og når tortillaen har stekt littegrann, blir det også lett å ta av. Imponerende at du klarer å få dem til å henge sammen her, altså! Men oppskriften med smør gjør det mye lettere ;-)
God helg! :-)
Hei Marianne! Så bra at du har funnet en oppskrift som funker. Man kan med fordel ha i litt fett, tenker jeg! Supert at du deler ;) Hehe, det kan hende det har noe med melet jeg har – en variant jeg kjøpte på Meny som heter Maceca (http://www.yerbamate.no/users/yerbano_mystore_no/images/27825_Harina_Maseca_1.png). Jeg tilsatte bare litt mer vann om deigen kjentes tørr. Skal prøve med smør neste gang for å se om det kjennes bedre :D God helt til deg også! :)
Her er en oppskrift på originale meksikanske tortillas: https://www.kaktus.no/blog/oppskrift-tortillas
Det skal kun være Masa Harina (f.eks. Maseca), vann og litt salt. Stekes i tørr panne, uten olje. Stekes på begge sider, vent til den blåser seg opp. Da er den ferdig. :-)
Deigen kan fryses.