Heisann! I dag deler jeg en populær lavFODMAP-oppskrift fra min andre bok Godt for Magen. Denne kan fint erstatte fredagstacoen om du ønsker en ørliten forandring. Gryten smaker enda bedre dagen etter, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang!

Meksikansk gryte med ris


Oppskriften gir 3–4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri, melkefri
For glutenfri bruk hjemmelaget kraft eller en glutenfri, løkfri fond.

Ingredienser
400 g kjøttdeig
én håndfull hakket purreløk eller vårløk (mørkegrønn del)
1 paprika
2 gulrøtter
1 ss tomatpuré
400 g hakkede tomater
1 dl vann
1-2 ss fond uten løk og hvitløk (f.eks touch of taste kylling) eller smak til med hjemmelaget kraft
1 ss paprikapulver
1 ss spisskummen
1 ts tørket oregano
1 ts sukker
smak til med salt, pepper, kajennepepper og litt presset lime

Server gjerne med
kokt ris eller quinoa
en enkel grønn salat
laktosefri lettrømme
revet hvitost
frisk koriander

Slik gjør du
Kok ris etter anvisningen på pakken. Vask grønnsakene og skrell gulrøttene og kutt de i mindre, like store biter. Stek deretter kjøttdeigen i en stekepanne. Sett til side.

Ha litt olje i en medium stor kjele og fres grønnsakene i noen minutter før du har i tomatpuré og blander godt. Tilsett hakkede tomater, vann og fond/kraft. Tilsett deretter den stekte kjøttdeigen før du smaker til med krydder, salt, pepper og en klype sukker.

La gryta småputre på lav varme i minst 10 minutter, men gjerne litt lenger før du serverer. Bruk tiden til å lage en liten grønn salat. Press litt lime i gryta rett før servering og serveres med kokt ris, laktosefri lettrømme, litt revet hvitost og frisk koriander!

Håper det smaker!

Julianne 💗