🛒 KLIKK HER FOR Å LASTE NED GRATIS OVERSIKT OVER LAVFODMAP BASISMATVARER OG HANDLELISTE 🥦

Når det er helg, er det kjekt å lage til noe ekstra godt. Jeg er ikke spesielt god på søte ting, og når jeg lager det så blir det gjerne i en sunnere drakt. Men disse små, søte munnfullene har jeg hatt mye glede av å lage den siste tiden og smaker jo bare himmelsk sammen med en god kopp kaffe – eller et glass med iskald laktosefri melk.

Disse er en videreutvikling av Nigellas trippel-sjokolade-bokhvete-cookies som jeg postet oppskrift på i forrige uke. I denne varianten bruker jeg non stop istedet for sjokoladechips, og speltmel istedet for bokhvetemel, noe som vil gå bra under eliminasjonsfasen om du holder deg til to-tre cookies per måltid. Dette er innafor fordi mengden speltmel er lite per cookie. Har du problemer med spelt og gluten derimot, holder du deg til bokhvetemel som er naturlig glutenfritt.

Sjokolade-cookies med non stop


Oppskriften gir 24 cookies
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
For melkefri, velg melkefritt margarin og melkefri sjokolade/non stop


Ingredienser
125 g mørk sjokolade (70 %) 
125 g bokhvetemel eller siktet speltmel
25 g kakaopulver
½ ts bakepulver
½ ts fint salt
½ ts vaniljepulver
60 g mykt smør
125 g brunt sukker
2 egg
125 g non stop original

Slik gjør du
Sett stekovnen på 180 grader og ta fram et stekebrett som du kler med et bakepapir. Ta fram en liten kjele og grovhakk 125 g mørk sjokolade. Smelt sjokoladen over et vannbad. La den smeltede sjokoladen avkjøles litt.

I mellomtiden kan du ta fram en liten bakebolle og blande sammen mel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljepulver. La stå.

Ta fram en ny, litt større bakebolle og bland sammen smør og sukker. Bruk en håndmikser og miks en stund til smøret og sukkeret er godt blandet sammen til en fløyelsmyk blanding, som Nigella ville ha sagt det 😉

Bruk en slikkepott og skrap blandingen ned fra sidene om nødvendig. Bland inn den avkjølte, smeltede sjokoladen i smør- og sukkerblandingen med slikkepotten og tilsett to kjøleskapskalde egg. Bruk håndmikseren og miks godt før du har i litt og litt av melblandingen. Når alt melet er godt blandet i deigen, blander du inn 125 g non stop med hjelp av en slikkepott. 

Bruk to teskjeer og fordel små klatter på stekebrettet. Sett brettet midt i stekovnen og la steke i 10-12 minutter. Avkjøl i noen minutter på stekebrettet før du fortsetter avkjølingen på rist. Oppbevar i en kakeboks eller lignende!  


Håper det smaker!

Julianne
💗