Hallo dere! Dere har sikkert merket at det har blitt færre innlegg i det siste. Denne IBS-pasienten (meg) har hatt det litt hektisk – og jo mer tid det går mellom innleggene, desto vanskeligere blir det å sette seg ned å skrive. Puh. Men januar har jo tatt helt av, og nå er hodet mitt fullt av nye inntrykk og opplevelser. I tillegg til boklansering er arbeidet på klinikken utrolig spennende, og jeg har blitt tatt veldig godt i mot av mine kollegaer på Majorstuen. Jeg trives godt og gleder meg til fortsettelsen!

På klinkken er vi så heldige å at vi har egen kokk som lager nydelig mat hver eneste dag. I tillegg står det et fantastisk godt brød på bordet i kantina, noe som gjøre det enkelt å ta seg en bit mellom øktene. For meg har det vært veldig godt å slippe å lage min egen mat en periode, men min manglende kontroll på innholdet i maten har desverre satt magen min i ubalanse. De siste dagene har jeg virkelig kjent konsekvensene av utskeielsene over en lengre periode. Nå må jeg si til meg selv som jeg sier til mine klienter:

– Det er bra du går på en smell en gang i blant, da får du virkelig kjenne hvor god effekt lavFODMAP-kostholdet faktisk har på deg!

Oh yes. Det er veldig lett å glemme hvor kjipt det er å være dårlig når man har gode perioder, noe som raskt kan føre til utskeielser.

Bare for å vise hvordan frk. Lyngstad har det om dagen. Disse bildene tok jeg i dag, etter å ha slitt meg gjennom en raskt treningsøkt. Godt å slippe ut magen og ikke minst posere litt (og overdrive) foran speilet med ballongmagen. Hehehe. Det vil nok ta noen dager med skikkelig fôr før magen trekker seg inn igjen, men det løser seg.

Med dette innlegget vil jeg bare si at det er helt vanlig å gå på en smell, selv jeg gjør det. For meg er det veldig godt å vite at jeg vet hva som skal til for at magen skal fungere skikkelig igjen. Det betyr bedre måltidsrytme og at jeg tar med meg min egen lavFODMAP-lunsj på jobb ;)

Ha en god kveld!

Julianne