Visste du at når du sylter løk så reduseres FODMAP-innholdet i løken? Faktisk så mye at løken blir lavFODMAP og lettere for tarmen å fordøye! I følge Monash University low FODMAP diet app, er syltet løk lavFODMAP inntil 45 gram per servering, men jeg vil anbefale deg å starte litt lavere om du vet at løk er en matvare som gir deg vondt i magen. Start med litt i et måltid, vurder hvordan det går for deg og spis litt mer neste gang!

I dag får du en oppskrift på syltet rødløk. Det er utrolig godt i salater, på hamburger, til fisk eller til taco – ja egentlig det meste. Prøv å kutt løken så tynt som mulig, gjerne ved hjelp av en mandolin om du har, da blir den fortere ferdig. Løken er ferdig når den er lilla i fargen, det tar gjerne et par dager i kjøleskapet. 

Syltet rødløk


Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri
Start forsiktig om du vet du er sensitiv for løk

Ingredienser

2 rødløk
0,5 dl 7 % eddik
1 dl sukker
1,5 dl vann

Slik gjør du

1. Ta fram et passe stort glass som du vil ha løken i. Jeg har et 0,5 l Norges glass til denne oppskriften. 

2. Kutt løken i fine skiver, gjerne ved hjelp av en mandolin. Ha løken over i glasset.

3. Ta fram en kjele og varm opp eddik, sukker og vann og kok forsiktig opp til sukkeret er oppløst.

4. Hell eddikblandingen over i glasset med løken til løken er godt dekket. 

5. Avkjøl før du har på lokk og setter glasset i kjøleskapet. 

La stå til du ser at fargen på løken blir mer lilla. 

Her ser du bildet fra dag 1 og ca. etter en ukes tid 💗


Håper det smaker!

Julianne 💗