Forrige fredag gikk jeg innom en nydelig fiskebutikk i Bogstadveien og kjøpte med meg fersk lange. En fantastisk god fisk i torskefamilien som skulle få selskap med tomater, potet og sødmen til stekt paprika. Torsk i tomater har blitt en favoritt hos mange som reduserer på FODMAPs i kosthodet sitt, og denne retten er en smaksbombe uten like. Det var så deilig å spise denne igjen, så nå tenkte jeg det var på tide å dele den her på bloggen. Kanskje et godt middagstips for kvelden? 😊

Torsk i tomater


Oppskriften gir 3-4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Ingredienser
Rapsolje til steking (evt. hvitløksolje)
1 rød paprika
5 mellomstore poteter
400 g hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1,5 dl vann
1 ts tørket oregano
1 ts sukker
salt, pepper og kajennepepper (om du ønsker en piff)
400 – 500 g torsk eller annen hvit fisk
En håndfull oliven
Frisk oregano

Slik gjør du
Skjær poteter i tynne skiver, ca. 3 mm i tykkelse og paprika i mindre biter. Varm opp oljen i stekepannen og tilsett paprika og poteter og la de steke på medium varme i et par minutter. Tilsett tomatpuré og la surre i 30 sekunder før du tilsetter hakkede tomater og vann. Krydre sausen med tørket oregano og smak til med salt, pepper, kajennepepper og klype sukker.

Ha lokk på stekepannen og la gryta koke til potetene nesten er ferdig. Trekk stekepanna/kasserollen fra platen og legg torskefiletene i sausen. La torskestykkene dampe seg ferdige under lokk i omtrent 5-10 minutter. Når fisken flaker seg, er den ferdig.

Strø over oliven like før servering og pynt gjerne med litt friske urter for syns skyld!

Håper det smaker!

Julianne 💗