Fikk du med deg dokumentaren som gikk på NRK1 på torsdag? Dokumentaren har den fine tittelen “bæsj som medisin” og handler blant annet om IBS, tarmflora og avføringstransplantasjon (FMT-behandling).

Irritabel tarm syndrom er forbundet med en ubalansert tarmflora, noe det forskes mye på i dag. Selv har jeg jo mitt eget personlige forskningsprosjekt – prosjekt sterk tarmflora, hvor jeg prøver å styrke tarmfloraen min ved hjelp av spesifikke, tarmstyrkende (prebiotiske) råvarer. Les mer om prosjektet her!

I denne dokumentaren går de mer drastisk til verks, hvor IBS-pasientene rett og slett får ny, frisk avføring innsprøytet i tarmen med mål om å bytte ut tarmens bakterieflora. En frisk tarmflora kan gjøre pasientene bedre. Dette gjøres i forbindelse med et forskningsprosjekt, så det er ikke noe jeg anbefaler å gjøre selv hjemme 😄

Programlederen tar også turen til Genetic Analysis og får testet sin tarmflora. Det er dette selskapet jeg samarbeider med i forbindelse med Prosjekt Sterk Tarmflora.

Det er godt å se at IBS-problematikk blir tatt på alvor i mediene, noe er til stor hjelp for oss som sliter med det. I dokumentaren møter du også studenten Vegard (26) som har slitt med kraftig IBS-D i 10 år, og jeg må si at jeg bøyer meg i støvet for hans viktige åpenhet rundt plagene.

Jeg anbefaler dokumentaren på det sterkeste, både til deg som sliter med magen og for dine venner og familie.

Du kan se dokumentaren på NRK nett-TV når som helst her: https://tv.nrk.no/serie/viten-og-vilje

Del gjerne dine tanker om dokumentaren!

Julianne 💗