Når magen er treg, tyr jeg til mine kjære chiafrø. Det er – som mange kanskje har hørt meg si før – medisin for harde mager. Jeg blander det som regel i frokostyoghurten, men i perioder trenger jeg faktisk mer. Da er det godt å ha et stort glass chiapudding stående i kjøleskapet, som jeg kan spise litt av når jeg får lyst på. Min mage tåler mye fiber etter mange år med fiberrik kost, så om du ikke er vant til de store mengdene – start litt forsiktig og husk å drikke mer vann når du øker fiberinntaket. 

Denne chiapuddingen kan du spise som den er, eller så kan du blande den sammen med litt yoghurt naturell. Topp den gjerne med litt crunchy banangranola 💗

Chiapudding med bringebær


Oppskriften gir 3 – 4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Ingredienser
120 g bringebær (gjerne fryste)
4 dl lavFODMAP-melk (laktosefri melk, mandelmelk, rismelk eller kokosmelk*)
4 ss chiafrø
2 ss lønnesirup
½ ts vaniljepulver

Slik gjør du
Mål opp bringebær i en skål. La de tine noen minutter på kjøkkenbenken før du moser dem så godt du kan med en gaffel. Bland deretter inn valgfri melk og tilsett chiafrø. Rør sammen og smak til med lønnesirup og litt vaniljepulver om du har.

Dekk til og la chiapuddingen svelle i minst 30 minutter i kjøleskapet før du spiser. Jo lenger den står, desto tykkere blir den i konsistensen. Jeg topper denne med verdens beste banangranola og litt kokosflak. NAM!

*Velg den melken du liker best. Jeg har brukt usøtet mandelmelk i denne oppskriften, derfor tilsetter jeg litt søtning. Smak derfor til med søtt, avhengig av hvilken melk du bruker. Bruker du helfet kokosmelk kan du redusere på mengden chiafrø evt. tilsette litt vann for å spe den ut. Den blir tykkere i konsistensen pga høyere innhold av fett. 

Håper det smaker og at magen liker det!

Julianne 💗