Hei! Nå håper jeg helgen din har vært fin og at du er klar for en ny uke. Jeg har hatt en deilig helg og vi har gjort mye kjekt. Fredag sovnet jeg nesten i kinosalen blant høye smell og en noe skuffende James Bond. Lørdagen startet vi med en god frokost med nybakte eltefrie speltrundstykker før vi hev oss rundt og kjørte over grensen på harryhandel. Har jeg fortalt at samboeren har tatt over rundstykke-bakingen? Han står opp, baker ut rundstykker, koker egg, lager en stor presskanne med kaffe og dekker bordet. Så står jeg opp da, noe senere og setter meg rett til bords. Herlighet, jeg er bortskjemt (og mannen fortjener å bli godt omtalt).

I Sverige fikk vi gjort unna flere julegaver og fikk handlet inn mange billigere lavFODMAP-ingredienser som frø, mel og korn – jeg tok litt av. Godt jeg har en egen skjenk som jeg oppbevarer tørrvarer i 🙄

I går satte jeg også av litt tid til å bake litt igjen. Dette er en oppskrift inspirert av oppskriften til Simply Quinoa. KJEMPEGODE! Her kommer oppskriften 😀

Cookies med gulrot, mørk sjokolade og valnøtter


Oppskriften gir ca. 20 cookies
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Ingredienser
1 egg eller linfrø-egg
1 dl peanøttsmør
½ dl lønnesirup
1 most banan
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl quinoaflak (eller mer havregryn)
1 ts bakepulver
1 ts kanel
½ ts vaniljepulver
½ ts malt muskat
½ ts salt (smak til)
3 dl revet gulrot
½ dl hakkede valnøtter
½ dl hakket mørk sjokolade (70 %)

Slik gjør du
Sett stekovnen på 175 °C og kle et stekebrett med bakepapir. Ha egg/linfrø-egg, peanøttsmør, lønnesirup og most banan i en bakebolle og bland godt sammen. Tilsett deretter havregryn, quinoaflak, bakepulver, krydder og salt. Bruk gjerne hendene og kna godt sammen. Bland til slutt i revet gulrot, hakkede valnøtter og mørk sjokolade og kna til du har en godt kombinert deig.

Form små cookies på bakepapiret på størrelse med en liten golfball. Ha litt vann i håndflaten så blir det mindre kliss. Press flat med fingrene eller en gaffel. Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøles på rist og nytes til en god kopp kaffe, som mellommåltid eller rett og slett fordi du har lyst på noe godt 😊

Jeg har lyst til å si, oppbevares i fryseren – fordi da holder de seg lenge. De tiner raskt! Alternativt kan du varme de raskt i mikrobølgeovnen eller noen minutter på varmluft i stekeovnen.

Håper det smaker!

Julianne 💗