Jeg er hekta på energikuler om dagen, og spesielt varianter av disse enkle sjokoladekulene med valnøtter. De er så god til kaffen eller bare når jeg har lyst på noe godt uten å ty til sjokoladeplaten øverst i kjøleskapet 😊

Kulene er basert på havre, som inneholder resistent stivelse. Resistent stivelse er en type fiber som styrker de gode bakteriene i tarmen, så disse kan jeg virkelig anbefale for å stille søtsuget og for bedre tarmhelse. I dag får du en variant som ikke smaker sjokolade, men kokos med hint av syrlige tranebær – en nydelig kombinasjon ✨

Cranberry coconut balls


Oppskriften gir ca. 20 kuler
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri, melkefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn

Ingredienser
150 g lettkokte havregryn
30 g kokosmasse
1 ts vaniljepulver
½ ts maldonsalt
50 g lønnesirup
90 g kaldpresset kokosolje (ikke smeltet)
30 g finhakket tørket tranebær

Slik gjør du
Kjør havregryn til mel i en foodprosessor. Tilsett kokosmasse, vaniljepulver og litt maldonsalt og kjør til blandingen er godt kombinert. Ha deretter i kokosolje og lønnesirup og kjør til du får en fin deig som du kan trille til kuler. Ha deretter i finhakkede tranebær og bland godt. Trill deigen til små kuler og sett kaldt i kjøleskapet før du nyter! Om du vil, kan du trille kulene i litt kokosmasse for ekstra pynt 😊

Håper det smaker!

Julianne 💗