Sprø, knasende krutonger er helt nydelig til salatersupper eller bare som snacks. Jeg skal aldri igjen kaste tørt brød! Du kan bruke hvilket som helst lavFODMAP-brød, f.eks. glutenfri loff, surdeigsbrød av spelt (eller vanlig speltbrød om du tåler det) eller lignende.

Hjemmelagede krutonger


Ingredienser
Tørt lavFODMAP-brød
2-3 ss olivenolje eller rapsolje
salt og pepper 
Friske eller tørkede urter, finhakket

Slik gjør du

Sett stekovnen på 200 grader. Skjær det tørre brødet i små terninger. Bland sammen olje og finhakkede urter (jeg brukte timian) i en skål og ha i brødterningene. Bland sammen slik at oljen blir godt fordelt på brødet. Kvern over litt salt og pepper.

Ta fram et stekebrett og kle det med bakepapir. Fordel brødkrutongene utover bakepapiret og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter til krutongene er gyldne i fargen. Følg med underveis og rør gjerne rundt et par ganger under stekingen. Avkjøl krutongene og nyt! Jeg oppbevarer mine i et tett syltetøyglass.

Håper det smaker!

Julianne