I anledning helgen, byr jeg i dag på denne smakfulle og enkle kyllingryta. Oppskriften finner du også i boken, men jeg har lagt til et par ekstra ingredienser som jeg synes tar gryta til nye høyder. Jeg har fått sansen for sitrongress i matlaging, og det er det blant annet det denne varianten er beriket med. Denne gryta smaker også nydelig sammen med raita som jeg absolutt vil anbefale å servere til 😊

Indisk kyllinggryte med raita


Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Ingredienser

Raita
½ agurk
4 cherrytomater eller en halv vanlig tomat
1,5 dl laktosefri yoghurt naturell
1 ts limesaft
½ ts pepper
2 ss finhakket, frisk koriander

Slik gjør du
Begynn med å lage raita. Riv agurken direkte i et kjøkkenhåndkle. Pakk den inn og klem ut vannet over vasken. Bland agurken med yoghurt naturell en bolle, tilsett grovhakket tomat og hakket koriander. Smak til med lime, salt og pepper. Sett kaldt i kjøleskapet mens du lager kyllinggryta.

Indisk kyllinggryte 

2 ss rapsolje eller hvitløksolje
500-600 g kyllingfilet
3-4 vårløk, grønn del
1 paprika
1 ss finhakket ingefær
2 stilker sitrongress (alternativt kan du bruke en skvis lime) 
1 ss garam masala
1 ts karri
1 ts gurkemeie
Et dryss kajennepepper (kan droppes) 
200 ml fullfet kokosmelk
Salt og pepper

+ Ønsket mengde ris 

Slik gjør du
Kok risen etter anvisningen på pakken.

Forbered grønnsakene: kutt paprikaen i passe store biter og finhakk ingefær og sitrongress. Kutt kyllingfileten i mindre deler.

Ha litt olje i stekepannen og stek biter av kyllingfilet til de er gjennomstekte. Strø garam masala, karri og gurkemeie over kyllingen og ha deretter i grønnsakene og kokosmelken. Smak til med salt, pepper og kajennepepper og la gryta putre på svak varme i noen minutter før du serverer. Tilsett frisk koriander like før servering.

Håper det smaker!

Julianne 💗