Denne oppskriften gir meg gode, saftige magevennlige brød hver eneste gang og er veldig lett å lage. Du trenger bare røre sammen deigen (f.eks på kvelden), legger deg for kvelden og lar hevingen skjer om natta. Dagen etter baker du ut og steker brødene 😊

Oppskriften finner du også i min nyeste bok Mageplagefri som hjelper deg ta grep som får magen din i varig balanse.

Boka kan kjøpes hos Norli her

Brødet kan du lage med surdeigsstarter eller med tørrgjær og det egner seg veldig godt til frysing!

Magevennlig matpakkebrød


Oppskriften gir 2 brød
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri

Ingredienser
750 g kaldt vann
50 g boblende surdeigsstarter eller ½ ts tørrgjær
400 g siktet speltmel
600 g sammalt, finmalt speltmel
2 ts salt

Tips!
Du kan gjerne tilsette litt frø, nøtter, havregryn, hirseflak i deigen om du vil. Reduser i så fall litt på melmengden 😊

Slik gjør du

  1. Bruk gjerne en digital kjøkkenvekt som du kan nullstille.
  2. Ta fram en stor bakebolle og ha i vann og surdeigsstarter (eller tørrgjær)
  3. Tilsett mel og salt og kna godt sammen med hendene til deigen er godt kombinert.
  4. Dekk bakebollen med lokk og la deigen heve i 10-12 timer på kjøkkenbenken.

Etter heving

  1. Gjør klar to brødformer og kle dem med bakepapir.
  2. Ha deigen ut på kjøkkenbenken, del deigen i to emner og ha dem over i hver sin brødform og la etterheve i 1 time.
  3. Varm opp stekeovnen på 225 °C og sett en stekeplate på nederste rille.
  4. Ta en skarp kniv og lag et snitt langs brødets overflate.
  5. Sett begge brødformene inn i ovnen og stek først 10 minutter på 225 °C før du senker temperaturen til 200 °C og steker videre i ca. 40 minutter til brødene har fått en mørk og fin farge på overflaten.
  6. Sjekk om brødene er ferdige ved å ta dem ut av brødformen og banke forsiktig langs hele brødets underside. Når du hører en jevn hul lyd, er brødene ferdige.
  7. Avkjøl brødene på rist og nyt med godt pålegg!

Håper det smaker!

💗 Julianne