Disse rundstykkene baker jeg hver eneste helg jeg har anledning. Jeg rører sammen en deig på kvelden, lar den heve over natten, baker ut på morgenen og nyter nybakte surdeigsrundstykker til frokost. Altså, helgefrokosten hjemme blir nesten bedre enn hotellfrokost! Ulempen er selvsagt at du må lage den selv, men det tåler vi til hverdags 😀

Surdeigsrundstykker av spelt


Oppskriften gir 12 rundstykker
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri

Ingredienser
300 g siktet speltmel
200 g sammalt speltmel
30 g solsikkekjerner
30 g linfrø
1 ts salt
400 g kaldt vann
50 g (2-3 ss) boblende surdeigsstarter

Slik gjør du
Bruk gjerne en digital kjøkkenvekt som du kan nullstille. Ta fram en bakebolle, mål opp og bland sammen mel, frø og salt i bollen. Tilsett vann og surdeigsstarter og jobb deigen godt sammen med en slikkepott. Deigen skal være litt bløt. Dekk bakebollen med lokk og la deigen heve i 10-12 timer på kjøkkenbenken.

Etter heving
Sett stekeovnen på 250 grader og la stekeplaten du skal steke rundstykkene på varme seg godt opp mens du baker ut rundstykkene. Jeg gjør det enkelt her og former 12 rundstykker ved hjelp av en stor skje og en slikkepott som jeg fordeler fordeler på bakepapiret.

Når lyset på stekeovnen er slukket, er ovnen ferdig oppvarmet. Ta ut det varme stekeplaten og før bakepapiret med rundstykkene over. Skru ovnen ned til 225 grader og stek rundstykkene i 20 minutter, til de er litt gyldne på toppen. Sjekk at rundstykkene er ferdige ved å banke forsiktig på undersiden av rundstykket. Hører du en hul lyd, er rundstykkene ferdige. Avkjøles på rist og nytes med godt, magevennlig pålegg 😊

Håper det smaker! 

Julianne 💗