M-m-m, disse pannekakene er først og fremst supergode! Men de er også enklere å fordøye for deg med sensitiv mage fordi de lages med surdeig. Næringsstoffene i kornet blir også lettere tilgjengelig for opptak i tarmen! Men er du som meg, trenger du ikke mange gode grunner for å lage pannekaker, men det er jo alltids kjekt å vite 😉

Når du lager disse, må du først og fremst planlegge hva du skal ha til middag. Så går det av seg selv! Sett første del av røra på morgenen før jobb, la den fermentere  på kjøkkenbenken til du kommer hjem og server nystekte pannekaker til middag!

Surdeigspannekaker av spelt


Oppskriften gir 6 pannekaker 
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri

Ingredienser

Steg 1
3 dl sammalt speltmel
2,5 dl vann
1 ss boblende surdeigsstarter

Steg 2
2 egg
1 ss rapsolje
1 ts kardemomme (kan sløyfes)
1 klype salt

Smør eller olje til steking. 

Slik gjør du

Steg 1: Bland sammen mel, vann og surdeigstarter i en bakebolle, dekk til med lokk eller plast og la stå på kjøkkenbenken i 7–10 timer til fermentering.

Steg 2: Tilsett egg, olje, kardemomme og salt i røra og la svelle i en halvtime før du setter i gang med stekingen.

Ha litt smør eller olje (for melkefri) i stekepanna og ha i en liten øse pannekakerøre og vend på stekepanna til røra dekker overflaten. Når pannekaken har stivnet på toppen, snur du den raskt med en stekespade og steker pannekaken videre på andre siden i noen minutter. Fortsett til du er tom for røre 😊

Server med det du liker best, om det er blåbærsylte og stekt bacon, kjøttfyll eller om du nyter den som en wrap med godt pålegg og salat. Pannekaker har mange, mange bruksområder!

Her i huset serverer vi pannekaker med stekt bacon og blåbærsylte (gjerne en variant av dette med chiafrø) og så lager jeg en god, magevennlig tomatsuppe til. Hva er tradisjonen hjemme hos deg?

Håper det smaker!

💗 Julianne