Eller, dette er egentlig bokhvetepannekaker som jeg fyller med godt pålegg istedet for bacon og blåbær 😊

Wraps egner seg som en god lunsj eller hvorfor ikke en helt enkel middag? Jeg har stor sans for bokhvetemel og har blitt godt kjent med melet etter at jeg startet med lavFODMAP for vel tre år siden.

Smaken er mild i tillegg til at det har gode vannbindende egenskaper som gjør at melet passer godt i pannekake-, lappe- eller vaffelrøre. Bokhvetemel får du tak i i helsekostbutikker eller i større matvarebutikker som Meny, ICA og lignende. Se etter
dette eller dette melet. 

Bokhvetewraps


Oppskriften holder til 2 voksne
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri
For melkefri bruk mandeldrikk

Ingredienser
6 dl laktosefri lettmelk
2 egg 
3 dl bokhvetemel
2 ss rapsolje
½ ts salt 

Slik gjør du
Visp sammen egg og melk i en bakebolle av medium størrelse. Bland deretter i bokhvetemelet, olje og salt. La gjerne røra svelle i 10 minutter før du setter i gang med stekingen. Blir røra litt tykk, sper du mer litt melk til konsistensen er fin.

Ha litt smør eller olje i stekepannen og stek pannekaker på medium varme.

Forslag til fyll


kremost naturell (evt. laktosefri)
pesto fra helios
en god skinke
salat
paprika
agurk
tomater
alf alfa spirer

Håper det smaker!

Julianne 💗