Jeg elsker disse kjeksene! Det er Linn Stokstad sin oppskrift som du finner på baksiden av Helios kokosblomstsukker, og de kan varieres i det uendelige.
Denne versjonen er med varmende krydder som gir julefølelse i hele kroppen! Krydder inneholder mye fiber og plantestoffer som de gode tarmbakteriene våre setter pris på, så vær raus med krydderet – det gir god smak og det bidrar til å forbedre samtalen mellom tarmen og hjernen, noe som er viktig for oss med IBS 💪🏼
Jeg blander først sammen pepperkakekrydder og bruker bare 1 ss i hele oppskriften, men resten kan du bruke for å lage en ekstra krydret banangranola eller bananbrød med krydder (altså, det smaker som krydderkake!)
Og du, husk å laste ned oppskriftsheftet med flere magevennlige juleoppskrifter ❤️
Last ned gratis ved å klikke her!
Magevennlige julekjeks
Oppskriften gir 24 små kjeks
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri, velg glutenfrie havregryn
For melkefri, velg et melkefritt smør
Pepperkakekrydder
3 ss kanel
1 ss kardemomme
1 ss ingefær
1 ss nellik
evt en klype pepper
Slik gjør du
1. Bland krydderne sammen i et lite glass.
Julekjeks
100 g mykt smør
1 dl sukker (kokosblomst, hvitt eller brunt sukker)
1 egg
3,5 dl havregryn
1,5 dl fullkornsrismel eller siktet speltmel
1 raus ss pepperkakekrydder
1 klype flaksalt
Slik gjør du
1. Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
2. Bland mykt smør og sukker godt sammen før du tilsetter resten av ingrediensene. Smak til med krydderet.
3. Fordel små kuler med deig på stekebrettet og press dem litt flate med en gaffel.
4. Sett brettet midt i ovnen og la steke i ca 15 minutter til de er gyldne i fargen.
5. Avkjøl på rist og nyt 💗
Jeg håper det smaker!
💗 Julianne
Hei og god advent 🌟
Takk for oppskrift 😊 De skal prøves!
Skal det virkelig være 1 SPISESKJE malt nellik i det pepperkakekrydderet? Det hørtes så mye ut i forhold til de andre litt ‘mildere’ krydderne…
Venter med å teste ut til det er avklart :))
Vennlig hilsen Grethe
Hei Grethe 😊 Ja, 3 deler kanel, 1 del kardemomme, 1 del ingefær og 1 del nellik – men du kan absolutt ta litt mindre om du synes det blir litt mye! I oppskriften skal du bare bruke 1 ss, så smaken blir ikke så framtredende 😅 Om du prøver, fortell gjerne hva du synes! Hilsen Julianne 😊
Hei!
Du skriver mykt smør, bruker du da romtemperert meierismør eller en myk margarinvariant?
Heisann :) Jeg bruker smør, romtemperert :) Julianne
Disse har jeg lyst til prøve, men med glutenfritt lyst mel. Er det ok?
Hei Turid! Det fungerer kjempefint :) Håper det smaker!
Hei igjen :)
Da er krydderblanding testa ut; jeg feiga ut og tok litt mindre nellik (4/5 kanskje) – og den ble god!
Fulgte ellers alt på en prikk i oppskriften på kjeksa, brukte L-XL egg, men syntes deigen ble litt tørr…
Tilsatte noen tranebær i en del av deigen. Det ble godt!
For de som venter at det skal smake typisk søt julebakst, så synes ikke jeg at den gjør det. Smaker litt mer ‘sunt’, som er helt fint! Blir nok søtt i jula :)
Det lukta fabelaktig julekrydder i hele huset 🌟
Takk for oppskrift!
Grethe
Hei! Så kjekt med tilbakemelding, sikkert nydelig med tranebær i 😍 Her får du smaken av jul i en litt mer næringsrik drakt, så disse er jo fine å spise i førjulstiden ❤️
Ha ei fortsatt fin adventstid, Grethe! Hilsen Julianne 🥰