Jeg elsker disse kjeksene! Det er Linn Stokstad sin oppskrift som du finner på baksiden av Helios kokosblomstsukker, og de kan varieres i det uendelige.

Denne versjonen er med varmende krydder som gir julefølelse i hele kroppen! Krydder inneholder mye fiber og plantestoffer som de gode tarmbakteriene våre setter pris på, så vær raus med krydderet – det gir god smak og det bidrar til å forbedre samtalen mellom tarmen og hjernen, noe som er viktig for oss med IBS 💪🏼

Jeg blander først sammen pepperkakekrydder og bruker bare 1 ss i hele oppskriften, men resten kan du bruke for å lage en ekstra krydret banangranola eller bananbrød med krydder (altså, det smaker som krydderkake!)

Og du, husk å laste ned oppskriftsheftet med flere magevennlige juleoppskrifter ❤️

Last ned gratis ved å klikke her!

Magevennlige julekjeks


Oppskriften gir 24 små kjeks
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri, velg glutenfrie havregryn
For melkefri, velg et melkefritt smør

Pepperkakekrydder
3 ss kanel
1 ss kardemomme
1 ss ingefær
1 ss nellik
evt en klype pepper

Slik gjør du
1. Bland krydderne sammen i et lite glass.

Julekjeks

100 g mykt smør
1 dl sukker (kokosblomst, hvitt eller brunt sukker)
1 egg
3,5 dl havregryn
1,5 dl fullkornsrismel eller siktet speltmel
1 raus ss pepperkakekrydder
1 klype flaksalt

Slik gjør du

1. Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

2. Bland mykt smør og sukker godt sammen før du tilsetter resten av ingrediensene. Smak til med krydderet.

3. Fordel små kuler med deig på stekebrettet og press dem litt flate med en gaffel.

4. Sett brettet midt i ovnen og la steke i ca 15 minutter til de er gyldne i fargen.

5. Avkjøl på rist og nyt 💗

Jeg håper det smaker!

💗 Julianne