Denne tomatsuppen har jeg spist flere ganger i år allerede; som kveldsmat på kalde vinterkvelder, som middag – enten med kokte egg, glutenfri makaroni eller i selskap med disse bokhvetepannekakene. Det er helt utrolig hvor god smaken blir, selv uten løk eller toro! Jeg er sikker på at du kan pimpe den opp med både mer krydder eller andre grønnsaker, men i dag deler jeg selve grunnoppskriften.

Oppskriften er justert januar 2022

Tomatsuppe


Oppskriften gir 2-3 porsjoner (2 personer)
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
For melkefri, dropp melk eller bruk mandeldrikk

Ingredienser
2 ss rapsolje eller hvitløksolje
En håndfull grønn del av purreløk
1 revet gulrot
1 ss tomatpuré 
1 boks (400 g) hakkede tomater
5 dl vann + 1-2 ss kyllingfond uten løk/hvitløk eller hjemmelaget kraft
En klype kajennepepper
1 ts tørket basilikum
En ts sukker 
Nykvernet pepper
Evt. litt salt 
En skvett laktosefri matfløte eller lettmelk (kan sløyfes)

Server gjerne med
Kokte egg
Glutenfri pasta
Godt lavFODMAP-brød eller knekkebrød

Slik gjør du
Varm opp olje på medium varme i en kjele. Ha i grønn del av purreløk og revet gulrot og la steke i noen minutter. Tilsett tomatpuré og la steke i et halvt minutt før du har i hakkede tomater og vann/kraft. La småkoke ca 10 minutter, før du kjører suppa glatt med stavmikser. Smak til med litt kajennepepper, salt, pepper og eventuelt en klype sukker om suppa smaker litt syrlig. Om du ønsker en litt mer kremet tomatsuppe, tilsetter du en skvett melk eller fløte.

Håper det smaker!

Julianne 💗