Det er en jungel av glutenfrie ferdigprodukter, halvfabrikata og bakemikser ute i butikkene – og stadig flere egner seg for deg som følger lavFODMAP-dietten. Det finnes mange produsenter og produkter der ute for oss med IBS, men flere er dessverre fiberfattige og basert på stivelse og sukker som på sikt kan bidra til å svekke tarmfloraen. Det er det siste vi med IBS og sensitiv mage trenger. 

Så når jeg anbefaler produkter til mine lesere og kursdeltagere er det først og fremst viktig at produktene har et lavt innhold av FODMAPs, men samtidig inneholder godt med fiber og en rekke viktige næringsstoffer – og som rett og slett ikke gjør deg sulten igjen etter en time.
Dette synes jeg kan være vanskelig å finne i dag, men heldigvis har jeg et godt kort i ermet; nemlig flere av produktene til Det Glutenfrie Verksted.

Som mange vet, har jeg anbefalt Det Glutenfrie Verksted sine produkter til mine klienter og lesere i mange år, spesielt i boka Godt for Magen og her på bloggen. Nå har vi endelig innført et formelt samarbeid – og det er jeg veldig glad for! 

DGV tilbyr en rekke bakemikser. Noen anbefaler jeg til hverdags og andre anbefaler jeg til fest ;) De har blant annet et godt utvalg næringsrike brødmikser, knekkebrød, pizzabunn og rundstykker som er perfekt hverdagsmat – men har også kommet med en ny produktserie – nemlig rent mel av bokhvete, quinoa og ris som jeg personlig bruker mye av i min hverdag og i mine oppskrifter.

Bare for å oppklare en ting, siden jeg sitter her og anbefaler deg å velge glutenfritt. Produktene er glutenfrie, men de aller fleste produktene er basert på lavFODMAP-mel og egner seg derfor veldig godt for deg med IBS og sensitiv mage. For IBS-pasienter er det sjeldent at det er gluten-proteinet som er synderen, men FODMAP-karbohydratet (fruktaner), noe som gjør at mange med IBS blir bedre av å spise glutenfritt. 

Målet med samarbeidet er å sette mer fokus på mat for deg med IBS og sensitiv mage, og ikke minst hjelpe deg finne gode, lavFODMAP-alternativer i en travel hverdag. Jeg vil hovedsakelig trekke frem mine magevennlige hverdagsfavoritter og vise deg hvordan du enkelt kan lage dem 100 % lavFODMAP – og kanskje det blir noe “forsunning” a la Lyngstad oppi det hele. 

Så dette blir spennende og jeg håper du også tenker at dette blir bra. Har du testet produktene til Det Glutenfrie Verksted?

Del gjerne dine erfaringer!

💗 Julianne