Om Julianne

Hei og velkommen! Jeg heter Julianne Lyngstad og kommer fra Molde. Jeg er forfatter, foredragsholder og helseblogger med master i samfunnsernæring, som jobber for å hjelpe deg som sliter med irritabel tarm å redusere plagene dine ved hjelp av kost- og livsstilsendringer.

For har du irritabel tarm, så du trenger å ta ekstra godt vare på deg selv for å ha det bra i hverdagen. Jeg vet av erfaring at de fleste får det bedre ved å jobbe med stressmestring, gode rutiner, bevegelse og sist, men ikke minst - et sunt og variert magevennlig kosthold.

Jeg tror alle kan lindre plagene sine ved å gjøre endringer som støtter en god fordøyelse!

Hvorfor er jeg så sikker på det? Jo, nå skal du høre. Jeg har selv irritabel tarm, og vet godt hvordan det er å leve med kroniske mage- og tarmplager. Selv fikk jeg diagnosen da jeg var 17 år, det vil si at jeg har levd med plagene i snart halve livet! 

I løpet av årene prøvde jeg alt i kampen mot mageplagene, uten at noe har hjalp i lengden - helt til jeg oppdaget den forskningsbaserte lavFODMAP-dietten i slutten av 2012. På få dager gikk magen fra å være forstoppet, oppblåst og full av luft til å være flat og velfungerende! Altså. Det var nesten ikke til å tro...

Dette måtte jeg formidle videre til andre som slet med magen! Det var lite informasjon om lavFODMAP-dietten i Norge, så jeg valgte å starte denne bloggen i 2013, med fokus på å bryte tabuer om IBS og dele informasjon og magevennlige, lavFODMAP-oppskrifter. Stor suksess! Flere opplevde lindring!

I 2014 fikk jeg tilbud om å skrive Norges første bok om lavFODMAP-dietten. Jeg hev meg rundt og i 2015 kom boken lavFODMAP - en komplett håndbok for deg med sensitiv mage og den ble tatt ufattelig godt i mot. Boken er nå ute i 5. opplag og over 30 000 mennesker er flittige brukere av boken.

I 2016 kom min andre bok om lavFODMAP-dietten Godt for Magen - matglede med lavFODMAP. Nye, magevennlige oppskrifter og flere verktøy som er til nytte for deg som er ny på lavFODMAP-diett. Nok en gang - stor suksess med 16. uker på bestselgerlisten over generell litteratur i Norge.

I løpet av disse årene har jeg jobbet tett med IBS-pasienter i Klinikk for Alle, Majorstuen og via nettbasert kostveiledning og lært utrolig mye. Jeg har reist landet rundt og holdt foredrag om dietten for både pasienter og helsepersonell og spredt ordet via magasiner, aviser og TV og knyttet kontakter med verdens fremste eksperter på FODMAP og irritabel tarm.

I oktober 2016, lanserte jeg mitt største prosjekt hittil: Et 14 ukers online-kurs som lærer deg alt du trenger å vite, samt gir deg støtten du trenger for å gjennomføre lavFODMAP-dietten på en god måte.

I tillegg til å være over gjennomsnittet opptatt av egen og andres fordøyelse, så er jeg avhengig av god, magevennlig mat, trening og å ta vare på min fine samboer, familie og venner :)

Jeg håper du vil følge meg videre her på bloggen, lære av mine oppturer og nedturer og benytte deg av mine magevennlige tips og oppskrifter. Om du vil lære mer om IBS og FODMAP, så kan du også ta mitt 5-dagers nettbaserte gratiskurs ved å klikke her!

Vi snakkes :D

Julianne

 

 

 

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x