Disse surdeigsbrødene er både enkle å lage, nydelige på smak og ser innmari lekre ut – er du ikke enig? Dessuten får du masse sunne fibre og fettsyrer som er bra for både fordøyelsen og ikke minst de gode bakteriene i tarmen din 🌿

Surdeigsbrød av spelt med frøtopp


Oppskriften gir 2 brød
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri, melkefri

Ingredienser
700 g sammalt speltmel
300 g siktet speltmel
2 ts salt
2–3 ss boblende surdeigsstarter
8–9 dl kaldt vann

Frøtopping
0,5 dl linfrø
0,5 dl solsikkekjerner
0,5 dl gresskarkjerner
Vann til bløtlegging

Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene og kna godt sammen til du får en løs og fin deig. Dekk bakebollen med lokk eller lignende og la stå på kjøkkenbenken i 8-10 timer.

Kle to brødformer med bakepapir og fordel deigen i brødformene. Dekk til og la etterheve i 1-2 timer. Mens brødene etterhever bløtlegger du frøene som skal toppe brødet. Ta fram en skål, ha i frøene og hell på vann til du dekker frøene.

Forvarm stekeovnen til 250 grader. Sil av vannet fra frøene og bruk en skje og fordel frøblandingen på toppen av de to brødene.

Når ovnen er varmet opp, setter du brødene på nederste rille i stekeovnen. La brødene steke i 10 minutter på 250 grader før du skrur varmen ned til 225 grader og lar brødet steke videre i 40-50 minutter. Ta brødene ut av ovnen, vipp det ut av formen og bank forsiktig på undersiden av brødet. Hører du en hul lyd, er brødet ferdig. Virker det fremdeles litt uferdig, kan du steke det videre i 5-6 minutter uten form. Avkjøles på rist og nytes med godt pålegg.

Håper det smaker!

Julianne 💗